Coronavirus | Expert guvernamental american: În SUA, numărul cazurilor de infectare ar putea ajunge la câteva milioane

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa Foto: RFI
Sursa Foto: RFI

Anthony Fauci, şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase şi Alergii din SUA, cel mai înalt expert de boli infecțioase, a declarat, ieri, că Statele Unite vor avea între 100.000 și 200.000 de decese cauzate de noul coronavirus.

SUA va ajunge să aibă câteva milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de epidemia COVID-19 în această ţară ar putea depăşi 100.000, a avertizat duminică şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase şi Alergii american, relatează DPA şi AFP.

Fauci, care este consilier al preşedintelui Donald Trump pe tema coronavirusului, a declarat pentru postul de televiziune CNN, că actuala capacitate de testare în SUA pentru virusul SARS-CoV-2 este relativ slabă.

El a evocat cu prudenţă un potenţial număr al deceselor care vor fi cauzate de COVID-19 cuprins între 100.000 şi 200.000.

În SUA există deja confirmate 124.000 de cazuri de COVID-19, iar numărul deceselor legate de această epidemie a ajuns la 2.190.

Statul New York a raportat duminică un total de aproape 60.000 de cazuri şi de 965 de decese, numărul deceselor crescând cu 237 în ultimele 24 de ore, o persoană murind la fiecare şase minute. Numărul pacienţilor spitalizaţi încetineşte, dublându-se la fiecare şase zile în loc de fiecare patru, a spus guvernatorul Andrew Cuomo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel