Coronavirus. Coreea de Sud taie din bugetul apărării

Eduard Pascu / 16 apr 2020 / 15:51

Coreea de Sud este prima țară din lume care a anunțat o reducere a bugetului său de apărare pentru 2020, ca urmare a pandemiei de Covid-19, transmite Janes.

Ministerul Economiei și Finanțelor de la Seul a anunțat pe 16 aprilie că bugetul de apărare pentru 2020 va fi redus cu 738 de milioane de dolari. Au fost micșorate și alte bugete, de la alte ministere, inclusiv educație, industrie, agricultură și mediu, dar cea mai mare reducere este la apărare.

Reducerea reprezintă aproximativ 2% din bugetul de apărare pentru 2020.  Ministerul Apărării Naționale din Coreea de Sud a spus că impactul Covid-19 a determinat deja o scădere a operațiunilor militare și întârzieri în eforturile de modernizare.

Potrivit agenției de știri Yonhap, Kim Il-dong, directorul general al Biroului de politică pentru forțele militare din Ministerul Apărării a spus că se va căuta, de asemenea, să amâne cu un an o plată pentru unele echipamente militare, inclusiv aeronavele de luptă Lockheed Martin F-35 Lightning II și Lockheed Martin Aegis Combat System

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy