Coronavirus. Coreea de Sud taie din bugetul apărării

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Sud este prima țară din lume care a anunțat o reducere a bugetului său de apărare pentru 2020, ca urmare a pandemiei de Covid-19, transmite Janes.

Ministerul Economiei și Finanțelor de la Seul a anunțat pe 16 aprilie că bugetul de apărare pentru 2020 va fi redus cu 738 de milioane de dolari. Au fost micșorate și alte bugete, de la alte ministere, inclusiv educație, industrie, agricultură și mediu, dar cea mai mare reducere este la apărare.

Reducerea reprezintă aproximativ 2% din bugetul de apărare pentru 2020.  Ministerul Apărării Naționale din Coreea de Sud a spus că impactul Covid-19 a determinat deja o scădere a operațiunilor militare și întârzieri în eforturile de modernizare.

Potrivit agenției de știri Yonhap, Kim Il-dong, directorul general al Biroului de politică pentru forțele militare din Ministerul Apărării a spus că se va căuta, de asemenea, să amâne cu un an o plată pentru unele echipamente militare, inclusiv aeronavele de luptă Lockheed Martin F-35 Lightning II și Lockheed Martin Aegis Combat System

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel