Coreea de Sud vrea să cumpere sute de rachete AGM-114R Hellfire pentru elicopterele AH-64E Apache

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de rachete AGM-114R Hellfire către Coreea de Sud. 

Departamentul de Stat a aprobat o vânzare militară străină către Republica Coreea de rachete AGM-114R Hellfire și echipamentele aferente pentru un cost estimat de 36 milioane dolari, se arată într-un comunicat al Agenției de Cooperare în domeniul Securității în Apărare. 

Republica Coreea (ROK) a solicitat cumpărarea a 288 de rachete AGM-114R Hellfire și piese de schimb pentru AGM-114R.

Această tranzacție va sprijini politica externă și obiectivele de securitate națională ale Statelor Unite prin satisfacerea nevoilor legitime de securitate și apărare ale unuia dintre cei mai apropiați aliați din Teatrul INDOPACOM. Coreea de Sud este una dintre principalele puteri politice și economice din Asia de Est și Pacificul de Vest și un partener cheie al Statelor Unite în asigurarea păcii și stabilității în acea regiune, se mai precizează în comunicat.

Este vital pentru interesele naționale ale SUA să ajute Coreea de Sud în dezvoltarea și menținerea unei capacități puternice și gata de autoapărare.

Seulul intenționează să utilizeze aceste rachete Hellfire pentru a suplimenta capacitatea sa existentă de rachete și inventarul actual de arme pentru elicopterele AH-64E Apache. Vânzarea va îmbunătăți capacitatea coreenilor de a face față amenințărilor actuale și potențiale și va asigura interoperabilitatea cu alți utilizatori de rachete AGM-114R Hellfire din regiune.

Contractantul principal va fi Lockheed Martin Corporation.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel