Coreea de Sud, reacție la anunțul Casei Albe

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

Coreea de Sud a salutat anunţul unui al doilea summit între liderii Statelor Unite şi Coreii de Nord, exprimând speranţa că va fi un punct de cotitură în eforturile de a aduce o pace durabilă în Peninsula Coreea, informează sâmbătă dpa.

Vineri, Casa Albă a anunţat că preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un ar urma să se întâlnească pentru a doua oară la sfârşitul lunii februarie. Anunţul a fost făcut după ce un înalt oficial de la Phenian a purtat discuţii la Washington pe tema programului nuclear nord-coreean. Seulul vrea să contribuie pentru a asigura că a doua întâlnire între preşedintele SUA Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi un succes şi va da rezultate concrete, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae In.

Care este obiectivul pe termen lung

Obiectivul pe termen lung este crearea unei peninsule coreene denuclearizate şi a unui nou sistem de pace, a adăugat purtătorul de cuvânt. Pentru a realiza acest lucru, Coreea de Sud va continua să colaboreze îndeaproape cu Statele Unite şi să-şi extindă dialogul cu Coreea de Nord. Moon a jucat un rol intermediar important între Washington şi Phenian anul trecut. Trump a devenit primul preşedinte american în funcţie care s-a întâlnit cu un lider nord-coreean când a avut loc summitul cu Kim la Singapore în iunie 2018. Într-o declaraţie comună după reuniune, Coreea de Nord a afirmat că rămâne angajată faţă de denuclearizare, deşi nu au fost oferite detalii concrete despre cum o face sau când ar avea loc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel