Coreea de Sud convoacă ataşatul militar rus. Încălcarea zonei aeriene de apărare

Sebastian Florea |
Data publicării:

Ministerul Apărării sud-coreean a anunţat sâmbătă că l-a convocat pe ataşatul militar rus în legătură cu încălcarea de către avioane ruseşti a zonei de identificare pentru apărare aeriană a ţării (KADIZ).

Ministerul Apărării a declarat că Park Chul-kyun, directorul general adjunct pentru politică internaţională în minister, l-a convocat Andrei Falileev, ataşatul militar al Rusiei în Coreea de Sud, pentru a protesta împotriva intrării neautorizate a unor avioane militare ruseşti în KADIZ vineri.

'Intrarea în KADIZ a avioanelor militare ruseşti nu va contribui la eforturile de stabilizare a Peninsulei Coreea, precum şi a nord-estului Asiei', i-a declarat Park lui Falileev, potrivit ministerului.

'Deoarece există şi o posibilitate de coliziune în aer, cerem Rusiei să recunoască gravitatea acestei probleme şi să caute măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente', a adăugat el. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe sud-coreean a anunţat că directorul său general pentru afaceri europene, Jung Ki-hong, l-a convocat pe Maksim Volkov, 'numărul doi' în Ambasada Rusiei în Coreea de Sud, exprimându-şi regretul faţă de încălcarea KADIZ.

Statul Major Interarme (JCS) de la Seul a declarat vineri că două avioane militare ruseşti au încălcat KADIZ de patru ori în aceeaşi zi şi au ieşit din zona de apărare aeriană sud-coreeană după avertismente. Avioanele ruseşti au intrat în KADIZ de mai multe ori în acest an, însă a fost prima dată când ele au încălcat această zonă de patru ori în aceeaşi zi, potrivit JCS.

Potrivit unei surse, avioanele ruseşti ar fi fost bombardiere TU-95. Observatorii presupun că avioanele ruseşti ar fi încălcat KADIZ pentru a practica operaţiuni la mare distanţă sau pentru a verifica răspunsurile statelor vecine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel