Coreea de Sud convoacă ataşatul militar rus. Încălcarea zonei aeriene de apărare

Ministerul Apărării sud-coreean a anunţat sâmbătă că l-a convocat pe ataşatul militar rus în legătură cu încălcarea de către avioane ruseşti a zonei de identificare pentru apărare aeriană a ţării (KADIZ).

Ministerul Apărării a declarat că Park Chul-kyun, directorul general adjunct pentru politică internaţională în minister, l-a convocat Andrei Falileev, ataşatul militar al Rusiei în Coreea de Sud, pentru a protesta împotriva intrării neautorizate a unor avioane militare ruseşti în KADIZ vineri.

'Intrarea în KADIZ a avioanelor militare ruseşti nu va contribui la eforturile de stabilizare a Peninsulei Coreea, precum şi a nord-estului Asiei', i-a declarat Park lui Falileev, potrivit ministerului.

'Deoarece există şi o posibilitate de coliziune în aer, cerem Rusiei să recunoască gravitatea acestei probleme şi să caute măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente', a adăugat el. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe sud-coreean a anunţat că directorul său general pentru afaceri europene, Jung Ki-hong, l-a convocat pe Maksim Volkov, 'numărul doi' în Ambasada Rusiei în Coreea de Sud, exprimându-şi regretul faţă de încălcarea KADIZ.

Statul Major Interarme (JCS) de la Seul a declarat vineri că două avioane militare ruseşti au încălcat KADIZ de patru ori în aceeaşi zi şi au ieşit din zona de apărare aeriană sud-coreeană după avertismente. Avioanele ruseşti au intrat în KADIZ de mai multe ori în acest an, însă a fost prima dată când ele au încălcat această zonă de patru ori în aceeaşi zi, potrivit JCS.

Potrivit unei surse, avioanele ruseşti ar fi fost bombardiere TU-95. Observatorii presupun că avioanele ruseşti ar fi încălcat KADIZ pentru a practica operaţiuni la mare distanţă sau pentru a verifica răspunsurile statelor vecine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy