Coreea de Sud a primit prima sa dronă RQ-4B Global Hawk

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Sud a recepționat prima sa dronă RQ-4B Global Hawk, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene din Republica Coreea (ROKAF), transmite defence blog.

Aeronava RQ-4B a aterizat luni la o bază aeriană militară din Sacheon, provincia Gyeongsang de Sud. Conform sursei citate anul viitor trebuie să mai sosească din SUA încă trei drone de același tip. 

Drona va fi folosită pentru activități de supraveghere și de recunoaștere în Peninsula Coreeană. Aeronava îndeplinește misiuni de recunoaștere la altitudini mari de până la 18 kilometri, oferind o imagine de ansamblu, largă, pe o rază operațională de până la 3.000 de kilometri. Pentru supraveghere folosește un radar cu diafragmă sintetică de înaltă rezoluție (SAR) și este echipată cu senzori electro-optici și infraroșu.

Aceasta are o autonomie de zbor de 40 de ore la o altitudine de aproximativ 20 de kilometri și poate distinge obiecte pe pământ de 30 de centimetri.

Contractul pentru cele patru drone a fost semnat în 2015 se ridică la 1,2 miliarde de dolari. 

Vezi și:  NATO a primit prima dronă RQ-4D Global Hawk

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel