Coreea de Sud a anunțat pentru prima dată posibilitatea de a furniza arme Ucrainei

Obuziere autopropulsate K9 Thunder, pe linia de producție
Obuziere autopropulsate K9 Thunder, pe linia de producție

Coreea de Sud și-ar putea extinde sprijinul pentru Ucraina dincolo de ajutorul umanitar și economic dacă aceasta va fi supusă unui atac la scară largă asupra populației civile, a declarat președintele Yoon Suk Yeol.

„Dacă apare o situație pe care comunitatea internațională nu o poate tolera, cum ar fi orice atac pe scară largă asupra civililor, ucideri în masă sau încălcări grave ale legilor războiului, ne va fi dificil să ne rezumăm doar asupra sprijinului umanitar sau financiar", a declarat Yoo, citat de Reuters.

Declarația președintelui sud-correan marchează o premieră, fiind pentru prima dată când Seulul confirmă că nu exclude un sprijin militar. 

„Cred că nu vor exista limitări ale sprijinului pentru apărarea unei țări care a fost invadată ilegal atât în ​​temeiul dreptului internațional, cât și al legislației interne”, a spus Yoon. „Cu toate acestea, având în vedere relația noastră cu părțile implicate în război și evoluțiile de pe câmpul de luptă, vom lua măsurile cele mai adecvate”.

Un aliat cheie al SUA și un producător major de muniție de artilerie, Coreea de Sud a încercat până acum să evite antagonizarea Rusiei datorită companiilor sale care operează acolo și influenței Moscovei asupra Coreei de Nord, în ciuda presiunii crescânde din partea țărilor occidentale pentru furnizarea de arme.

 

Întâlnire importantă Yoon - Biden, la Washington

 

Yoon are programată o vizită la Washington săptămâna viitoare pentru un summit cu președintele american Joe Biden ce va marca cea de-a 70-a aniversare a alianței celor două țări.

În timpul summitului, Yoon a spus că va căuta „rezultate tangibile” în eforturile aliaților de a îmbunătăți răspunsurile la amenințările în evoluție din Coreea de Nord, care a intensificat testele militare și a lansat prima sa rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid săptămâna trecută.

Seulul, la rândul său, își va intensifica capacitatea de supraveghere, recunoaștere și analiză de informații și va dezvolta „arme de  înaltă performanță, de mare putere” pentru a evita amenințările Nordului, a spus Yoon.

"Dacă izbucnește un război nuclear între Coreea de Sud și Coreea de Nord, probabil că aceasta nu este doar o problemă între cele două părți, ci întreaga Asia de Nord-Est s-ar transforma probabil în scrum. Acest lucru trebuie oprit", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel