Coreea de Nord condamnă presiunile SUA asupra procesului de denuclearizare

S.I. Catalin |
Data publicării:
Kim Jong Un si Donald Trump
Kim Jong Un si Donald Trump

Coreea de Nord a denunțat, joi, apelurile Statelor Unite privind aplicarea sancțiunilor internaționale, în ciuda mișcărilor de bună-voință și a spus că progresele înregistrate în legătură cu promisiunea de denuclearizare nu poat continua dacă Washingtonul urmează un "scenariu depăşit".

Ministerul nord-coreean de Externe a afirmat că Phenianul a oprit testarea armelor nucleare şi a rachetelor. Cu toate acestea, Washingtonul nu este dispus "să aştepte prea mult" pentru denuclearizarea Coreei de Nord, potrivit Reuters.

"Cât timp SUA neagă chiar şi eticheta de bază a partenerului său de dialog şi urmează un scenariu depăşit al fostei administraţii, nu se pot aştepta la niciun progres privind implementarea declaraţiei comune a Coreei de Nord şi Statelor Unite care include şi denuclearizarea", a afirmat ministerul nord-coreean de Externe.

Potrivit agenţiei de stat KCNA, Coreea de Nord este încă dispusă să pună în aplicare amplul acord încheiat la summitul din 12 iunie în Singapore , între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a promis în cadrul summit-ului din Singapore că va lucra la procesul de denuclearizare, dar cele două părți nu au definit încă un acord pentru atingerea acestui obiectiv, iar Washingtonul insistă asupra faptului că presiunile trebuie menținute pe tot parcursul negocierilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel