Coreea de Nord va transfera Rusiei încă un milion de obuze pentru nevoile armatei de pe frontul ucrainean (Zelenski)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Muniție din China / Foto: Captură video YouTube
Muniție din China / Foto: Captură video YouTube

Președintele ucrainean a mulțumit liderilor europeni pentru răspunsul unitar de la Consiliul European de astăzi, dar subliniază că Rusia va primi în continuare arme de la Coreea de Nord.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că serviciile de informații confirmă intenția RPDC (Coreea de Nord) de a transfera încă un milion de obuze de artilerie în Federația Rusă.

Declarația a fost făcută la reuniunea etraordinară a Consiliului European.

„Mai ales acum este necesar să se demonstreze fiabilitatea completă a Europei și eficacitatea deciziilor sale. Agresiunea Rusiei împotriva Europei, care a fost lansată de Moscova pe frontul european, a fost completată de un alt complice al Rusiei. Mai exact, obuzele de artilerie și rachetele  balistice din Coreea de Nord lovesc deja în orașele noastre, alături de Shahez-ii iranieni (dronele kamikaze iraniene), care ne distrug infrastructura civilă. Informațiile confirmă că Rusia va primi un milion de obuze de artilerie de la Phenian", a subliniat Zelenski.

 

Mlionul de obuze pentru Ucraina încă mai așteaptă

În același timp, președintele și-a exprimat regretul că punerea în aplicare a planului european de aprovizionare cu un milion de obuze de artilerie a Ucrainei este întârziată. „Și aceasta este, de asemenea, o manifestare a concurenței globale în care Europa nu are voie să piardă”, a spus Zelenski.

Țările UE nu au reușit să atingă obiectivul de a furniza Ucrainei un milion de obuze, în ciuda faptului că producția a fost triplată, a confirmat și premierul estonian Kai Kallas.

Președintele Ucrainei a spus că acum este nevoie de unitatea liderilor UE în ceea ce privește crearea Fondului de Asistență Ucrainei în cadrul Fondului European pentru Pace.

În plus, el a raportat că în timpul unei vizite în Elveția, în ianuarie a acestui an, s-a ajuns la un acord privind organizarea Summit-ului global pentru pace.

"Lucrările la organizație au început deja. Și vă invit pe toți să participați activ la pregătirea summit-ului. Europa trebuie să își spună cuvântul, iar cuvântul Europei trebuie să fie consistent, de încredere și implementat în decizii concrete", a spus Zelenski

Acesta a mai menționat că Europa trimite acum un semnal peste Atlantic și în întreaga lume că ordinea mondială internațională, bazată pe reguli, va rezista tuturor provocărilor. "Europa dă tonul proceselor globale cu unitatea sa. Acum, acesta este un fapt. Și ar trebui să rămână așa", a subliniat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel