Coreea de Nord promite exerciții militare „extinse și intensificate”

Înalții oficiali ai armatei nord-coreene au declarat că vor extinde și intensifica exercițiile militare pentru a se asigura că sunt pregătiți pentru război, a informat marți presa de stat, înaintea unei parade masive.

Angajamentul liderilor nord-coreeni a venit la o întâlnire de luni supervizată de liderul Kim Jong Un și urmează organizarea de săptămâna trecută a exercițiilor aeriene comune de către Coreea de Sud și Statele Unite.

Pe ordinea de zi a figurat „problema extinderii și intensificării în mod constant a operațiunilor și exercițiilor de luptă ale (Armata Populară Coreeană) … perfecționarea pregătirii pentru război”, a spus agenția oficială de presă centrală coreeană .

Reuniunea comisiei militare centrale din Coreea de Nord are loc în timp ce imaginile comerciale din satelit sugerează că „pregătirile ample de paradă” sunt în desfășurare la Phenian înaintea sărbătorilor de stat cheie din această lună.

Coreea de Nord sărbătorește miercuri aniversarea fondării forțelor sale armate și „Ziua Stelei Strălucitoare” pe 16 februarie. Aceasta din urmă este ziua de naștere a lui Kim Jong Il , fiul fondatorului Coreei de Nord, Kim Il Sung , și tatăl lui Kim Jong Un .

Seulul și Washingtonul au decis să întărească exercițiile militare comune după un an de teste de arme de distrugere a sancțiunilor, înfuriind Phenianul, care le vede drept repetiții pentru invazie.

Săptămâna trecută, aliații de securitate au organizat exerciții aeriene comune cu bombardiere strategice și luptători furtivi, ceea ce a determinat Phenianul să avertizeze că astfel de exerciții ar putea „declanșa o confruntare totală”.

Exercițiile comune, primele lor din acest an, au avut loc la o zi după ce secretarul american al apărării Lloyd Austin și omologul său sud-coreean au promis că vor stimula cooperarea în materie de securitate pentru a contracara un Nord din ce în ce mai beligerant, cu arme nucleare .

Ministrul de externe al Coreei de Nord a declarat că mișcarea de intensificare a exercițiilor comune a depășit „o linie roșie extremă”.

Experții spun că întâlnirea de luni a liderilor nord-coreeni a avut ca scop să evidențieze disponibilitatea țării de a face față exercițiilor militare comune între Coreea de Sud și Statele Unite – și, de asemenea, să sublinieze că a fost pregătită pentru un război real.

„Coreea de Nord sugerează posibilitatea unei acțiuni militare în viitor în numele pregătirii operaționale și de luptă și al pregătirii pentru război”, a declarat Hong Min , cercetător la Institutul Coreean pentru Unificare Națională.

Kim a cerut recent o creștere „exponențială” a arsenalului nuclear al Phenianului , inclusiv producerea în masă a armelor nucleare tactice și dezvoltarea de noi rachete pentru contraatacurile nucleare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel