Coreea de Nord nu se mai ferește să îi arate public lui Serghei Şoigu rachete interzise și pregătește o paradă militară gigantică

Vizita lui Serghei Șoigu în Coreea de Nord / Captură video, youtube
Vizita lui Serghei Șoigu în Coreea de Nord / Captură video, youtube

Kim Jong Un s-a întâlnit la Phenian cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, cu ocazia aniversării sfârşitului luptelor dintre cele două Corei (1950-1953), a anunţat joi presa de stat, notează AFP și Agerpres. Anul acesta marchează revenirea oaspeţilor străini după pandemie pentru aceste celebrări, sugerând o relaxare a controalelor la frontieră.

Ruşii şi o delegaţie chineză condusă de membrul Biroului Politic Li Hongzhong, care au sosit miercuri, sunt primii vizitatori străini cunoscuţi la Phenian de la închiderea frontierei din cauza pandemiei din 2020, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

În cursul vizitei sale, Kim a discutat cu Şoigu "despre armele şi echipamentele care au fost inventate şi produse" în cadrul planului de apărare naţională a Coreei de Nord şi "şi-a exprimat în mod repetat convingerea că armata şi poporul rus vor obţine mari succese", a adăugat KCNA.

Şoigu a vizitat, de asemenea, o expoziţie de arme unde Kim Jong Un i-a prezentat "arme şi echipamente de tip nou", potrivit informaţiilor KCNA.

Fotografii din mass-media de stat l-au arătat pe Kim și oaspeții săi la o expoziție cu unele dintre rachetele balistice din Nord în lansatoare de transportoare cu mai multe axe. 

”Disponibilitatea lui Șoigu de a fi fotografiat cu Kim în timpul acestui turneu – este o dovadă că Moscova este mulțumită de modernizarea nucleară desfășurarată de Coreea de Nord”, a declarat Ankit Panda de la Carnegie Endowment for International Peace.

În cursul vizitei sale, Kim a discutat cu Şoigu "despre armele şi echipamentele care au fost inventate şi produse" în cadrul planului de apărare naţională a Coreei de Nord şi "şi-a exprimat în mod repetat convingerea că armata şi poporul rus vor obţine mari succese", a adăugat KCNA.

Imagini din satelit indică faptul că Phenianul se pregăteşte pentru o paradă militară la scara largă pentru ceremonia de joi, în Piaţa Kim Ir-sen din Phenian.

Liderul nord-coreean sprijină invazia Rusiei în Ucraina, în special prin furnizarea de obuze şi rachete, potrivit Washingtonului.

 

Întâlnire cu liderul suprem nord-coreean



Kim Jong Un a avut o "conversaţie amicală" cu Serghei Şoigu, care i-a remis "o scrisoare semnată personal" de preşedintele rus, Vladimir Putin, a raportat agenţia oficiala de presă KCNA.

Phenianul sărbătoreşte joi 70 de ani de la semnarea armistiţiului din Războiul din Coreea la 27 iulie 1953, care a pus capăt luptelor şi care este celebrată în Nord ca Ziua Victoriei.

Rusia, aliat istoric al Coreei de Nord, este una dintre puţinele naţiuni cu care Phenianul întreţine relaţii de prietenie.

"Rememorând cu profunda emoţie istoria prieteniei dintre RPDC şi Rusia, Kim şi Şoigu au discutat probleme de interes comun în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi al mediului de securitate regional şi internaţional", a declarat KCNA.

Potrivit agenţiei, "întrevederea a avut loc într-o atmosferă cordială plină de prietenie militantă".

Întâlnirea a "constituit o ocazie importantă de a dezvolta relaţiile strategice şi tradiţionale dintre RPDC şi Rusia, aşa cum cere noul secol", a asigurat KCNA.




De la războiul din 1950-1953, încheiat printr-un armistiţiu în absenţa unui tratat de pace, cele două Corei sunt oficial încă în război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel