Coreea de Nord nu renunță și ar putea încerca în octombrie o nouă lansare a unui satelit militar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Hwasong-18 Foto: KCNA, via Arirang
Hwasong-18 Foto: KCNA, via Arirang

Coreea de Nord va încerca luna aceasta să lanseze un satelit spion, a declarat un think tank din Seul, a treia încercare după două lansări anterioare eșuate la scurt timp după decolare.

Institutul Coreean pentru Unificare Națională (KINU), citat de Reuters, estimează că noua lansare ar putea avea loc între 10 și 26 octombrie.

Această prognoză se bazează pe considerente legate de evenimente viitoare, precum un summit între China și Rusia, exerciții militare comune între Coreea de Sud și Statele Unite, și planificarea unei lansări de rachetă din Coreea de Sud în noiembrie.

Cercetătorii de la KINU susțin că obiectivul principal al Phenianului în această lansare este să transmită un mesaj politic, mai degrabă decât să se concentreze pe aspectele tehnice.

Această lansare va reprezenta prima tentativă de acest gen de la vizita liderului Kim Jong Un în Rusia în septembrie, unde s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin. Acesta din urmă a promis sprijin pentru construirea de sateliți de către Phenian.

Cele două încercări anterioare de a plasa pe orbită un satelit spion nord-coreean au eșuat, iar în urma ultimei tentative din august, oficialii din Coreea de Nord au anunțat că vor încerca din nou în octombrie.

Menționând contextul, KINU a remarcat că cele două lansări anterioare au avut loc la scurt timp după summitul G7 și summit-ul trilateral dintre SUA, Japonia și Coreea de Sud.

În ambele cazuri, Coreea de Nord a notificat autoritățile maritime internaționale cu privire la fereastra de timp estimată pentru lansarea rachetei.

Este important de menționat că programele de rachete ale Coreei de Nord sunt interzise de rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, care interzic dezvoltarea și utilizarea tehnologiei rachetelor balistice.

Despre viitoarea cooperare spațială între Rusia și Coreea de Nord, nu există detalii clare, dar analiștii atrag atenția că astfel de eforturi ar putea să încalce rezoluțiile și sancțiunile internaționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel