Coreea de Nord l-a expulzat pe Travis King - militarul american care a traversat ilegal linia de demarcație

Joint Security Area, Panmunjom, DMZ / Foto: Austrian Federal Ministry of Foreign Affairs, flickr
Joint Security Area, Panmunjom, DMZ / Foto: Austrian Federal Ministry of Foreign Affairs, flickr

Soldatul trecuse ilegal granița dintre cele două Corei pe 18 iulie.

Coreea de Nord a anunțat astăzi expulzarea lui Travis King, militarul american care a fost arestat de autoritățile de la Phenian pe 18 iulie, după ce a trecut ilegal granița dintre cele două Corei.

„Autoritățile competente din Republica Populară Democrată Coreea (Coreea de Nord - RPDC) au decis să-l expulzeze pe Travis King, un soldat al Armatei SUA care intrase ilegal pe teritoriul național, în conformitate cu legea Republicii”, se arată într-un comunicat publicat de agenția oficială de știri „Agenția Centrală de Știri din Coreea” (KCNA).

Luna trecută, agenția de presă nord-coreeană a raportat că soldatul american „a recunoscut că a intrat ilegal pe teritoriul nord-coreean” și că a făcut acest lucru din cauza „maltratării inumane și a discriminării rasiale în armata SUA”. 

Potrivit KCNA, King a spus că este „dezamăgit de inegalitățile din societatea americană ” și „și-a exprimat dorința de a solicita azil politic în Coreea de Nord sau într-o țară terță”.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile americane, King a fost supus procedurilor disciplinare în Coreea de Sud , dar a fugit înainte de a se îmbarca pe un zbor care trebuia să-l ducă înapoi în SUA și a trecut granița dintre cele două Corei după ce s-a alăturat unui tur ghidat al liniei demilitarizate în civil.

King a intrat în Coreea de Nord pe 18 iulie, după ce s-a desprins de un grup de turiști care vizitau la Panmunjom zona demilitarizate dintre cele două Corei, au declarat oficialii americani. El a ispășit aproape două luni într-o închisoare din Coreea de Sud pentru agresiune înainte de a fi eliberat pentru a fi trimis acasă la Fort Bliss, Texas, unde s-a confruntat cu posibile măsuri disciplinare militare suplimentare și eliberat din serviciu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel