Coreea de Nord este acuzată că a trimis în Rusia rachete balistice KN-23, similare cu Iskander-M

Sistem Iskander / ministerul rus al apărării
Sistem Iskander / ministerul rus al apărării

Departamentul Apărării al Statelor Unite a raportat încă de luna trecută că Phenianul a trimis în Rusia peste 1.000 de containere cu arme și muniție, inclusiv rachete balistice tactice KN-23.

Livrările masive de arme marchează o escaladare semnificativă a implicării Coreei de Nord în conflictul din Ucraina. Fotografiile lansate de SUA arată o acumulare mare a acestor containere în Najin, un oraș-port nord-coreean, lângă granița cu Rusia. Aceste arme ar fi fost apoi transportate prin Rusia într-o locație din apropierea graniței cu Ucraina, potrivit informațiilor prezentate în octombrie de Pentagon și citate de WashingtonPost.

Ca răspuns la aceste afirmații, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat ferm că ar fi primit vreo armă din Coreea de Nord. Pe 17 octombrie, Peskov a negat acuzațiile SUA, declarând că Rusia își va menține și își va consolida legăturile cu Coreea de Nord, în ciuda acestor acuzații.

La începutul lunii noiembrie, Armata sud-coreeană a anunțat că are indicii privind livrări de rachete balistice nord-coreene cu rază scurtă de acțiune, pe lângă obuze și rachete de artilerie, pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina, arăta asianews.

 

KN-23 seamănă  cu racheta rusă Iskander-M

 

În ultimii doi ani, natura cooperării în domeniul apărării dintre Coreea de Nord și Rusia a fost subiect de speculații și controverse, în special în contextul sancțiunilor internaționale și al izolării diplomatice cu care se confruntă ambele țări.

Interesul strategic al Rusiei de a menține relațiile cu Coreea de Nord este probabil influențat de dorința sa de a exercita influență în Asia de Est și de a contrabalansa prezența SUA, în timp ce Coreea de Nord încearcă să-și consolideze capacitățile de apărare și să câștige putere politică.

Exacerbând și mai mult situația, sursele au dezvăluit că printre armele expediate în Rusia s-a numărat KN-23, o rachetă balistică nord-coreeană cu rază scurtă de acțiune, care seamănă foarte mult cu racheta rusă Iskander-M utilizată pe scară largă în războiul din Ucraina, scrie armyrecognition.com.

KN-23 este o rachetă balistică nord-coreeană cu rază scurtă de acțiune, cunoscută pentru caracteristicile și capacitățile sale speciale. Aceasta este dezvoltatî după sistemul rusesc de rachete Iskander, cu un sistem de propulsie cu combustibil solid care permite o pregătire mai rapidă pentru lansare în comparație cu rachetele cu combustibil lichid.

Racheta este capabilă să transporte o varietate de focoase, inclusiv focoase convenționale și potențial nucleare, ceea ce o face o armă versatilă în arsenalul Coreei de Nord.

Designul său include o traiectorie cvasibalistică, care permite rachetei să manevreze în zbor, ceea ce face dificilă interceptarea cu sistemele tradiționale de apărare antirachetă. Una dintre caracteristicile cheie ale KN-23 este raza sa și precizia. Are o rază de acțiune estimată de aproximativ 400 până la 600 de kilometri, ceea ce pune la îndemână o parte semnificativă a Peninsulei Coreene și părți din Japonia. Sistemul de ghidare al rachetei este avansat, oferind o precizie îmbunătățită în comparație cu rachetele balistice nord-coreene mai vechi. Această precizie îmbunătățită, combinată cu manevrabilitatea și timpii de zbor relativ scurti, reprezintă o provocare semnificativă pentru sistemele regionale de apărare antirachetă, sporind amenințarea strategică reprezentată de Coreea de Nord în contextul său regional de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel