Coreea de Nord continuă provocările și lansează o rachetă balistică în Marea Japoniei

Rachetă balistică Hyunmoo sud-coreeană, prăbușită imediat după lansare. Foto: Teller Report
Rachetă balistică Hyunmoo sud-coreeană, prăbușită imediat după lansare. Foto: Teller Report

Evenimentul este al doilea de acest gen din 2023; nord-coreenii au mai lansat o rachetă balistică, cu rază scurtă de acţiune, în 1 ianuarie.

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică neidentificată în Marea Japoniei, a anunţat comandamentul militar sud-coreean, conform agenţiei Yonhap.

Anterior, Reuters preluase un anunţ similar al Gărzii de Coastă nipone.

Lansarea de sâmbătă a avut loc la o zi după ce Phenianul a protestat faţă de convocarea de săptămâna aceasta a unei întruniri a Consiliului de Securitate al ONU. Coreea de Nord a avertizat Statele Unite şi Coreea de Sud că se vor confrunta cu riposte "fără precedent" dacă nu renunţă la exerciţiile militare comune deja programate. 

Programele de rachete balistice și arme nucleare ale Coreei de Nord sunt interzise prin rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, dar Phenianul spune că dezvoltarea armelor sale este necesară pentru a contracara „politicile ostile” ale Washingtonului și ale aliaților săi.

Exercițiile nucleare aliate, numite Exercițiul de masă al Comitetului pentru Strategie de Descurajare, sunt programate miercuri la Pentagon și vor implica factori de decizie înalți în domeniul apărării din ambele părți, a declarat Ministerul Apărării din Seul, citat de Reuters.

Cele două țări plănuiesc, de asemenea, o serie de exerciții extinse pe teren, inclusiv exerciții de incendiu real, în săptămânile și lunile următoare.

Aproximativ 28.500 de militari americani sunt staționați în Coreea de Sud.

Este posibil ca Phenianul să fi creat o unitate militară însărcinată cu operarea de noi ICBM-uri, în conformitate cu recenta sa restructurare a armatei, așa cum arată înregistrările video din presa de stat de la o paradă din 9 februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel