Coreea de Nord avertizează SUA: Ar putea fi avută în vedere în mod serios

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Coreea de Nord a avertizat Washingtonul că are în vedere 'în mod serios' revenirea la strategia sa politică de dezvoltare a arsenalului nuclear dacă sancţiunile economice impuse asupra Phenianului nu sunt ridicate. 

Timp de mai mulţi ani, Coreea de Nord a dus aşa-numita politică 'byungjin' - de dezvoltare simultană a capacităţilor sale nucleare şi a economiei sale.

În luna aprilie, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anunţat că ţara sa se va concentra 'pe construcţia economică socialistă'.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe nord-coreean a declarat că Phenianul ar putea reveni la politica 'byungjin' dacă Statele Unite nu îşi schimbă atitudinea în materie de sancţiuni.

”Cuvântul 'byungjin' şi-ar putea reface apariţia şi ar putea fi avută în vedere în mod serios o schimbare de politică”, relevă comunicatul publicat vineri seară de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

În timpul summitului istoric cu preşedintele american Donald Trump, Kim Jong-Un a afirmat că doreşte denuclearizarea ţării sale, dar în ultimele luni s-au înregistrat foarte puţine progrese în această direcţie. Washingtonul refuză să ridice sancţiunile impuse Coreii de Nord întrucât aceasta nu a procedat la o 'denuclearizare finală şi verificabilă integral'. În ceea ce-l priveşte, Phenianul a condamnat 'metodele de gangster' ale americanilor, acuzaţi că cer dezarmarea unilaterală a nord-coreenilor fără a face însă concesii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel