Coreea de Nord, avertisment: ”Sancțiunile SUA ar putea bloca denuclearizarea pentru totdeauna”

Darius Muresan |
Data publicării:

O nouă rundă de sancţiuni americane împotriva unor oficiali nord-coreeni ar putea "bloca calea către denuclearizare în Peninsula Coreeană pentru totdeauna", a avertizat Phenianul, potrivit dpa.

Într-un comunicat publicat duminică seară pe site-ul agenţiei KCNA, Phenianul a acuzat Departamentul de Stat al SUA că are "un motiv ascuns" şi a precizat că acesta este hotărât să readucă relaţiile dintre cele două părţi "la stadiul de anul trecut".

Washingtonul ar trebui "să înţeleagă din bilanţul trecut" al relaţiilor SUA-Coreea "să sancţiunile şi presiunea nu vor funcţiona" împotriva Phenianului, a mai precizat sursa citată.

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au angajat într-un furios război al declaraţiilor în 2017, după ce Phenianul a testat o serie de rachete balistice şi a efectuat al şaselea său test nuclear.

Totuşi, cei doi au avut un summit fără precedent la Singapore în luna iunie, în cadrul căruia Coreea de Nord a afirmat că este angajată în sensul denuclearizării Peninsulei Coreea.

De atunci însă orice progres a fost dificil de măsurat, notează dpa.

Trump a declarat în cursul lunii că se aşteaptă să se întâlnească cu Kim din nou la începutul anului viitor, deşi nu a fost stabilită nicio dată, iar Coreea de Nord nu a făcut paşi clari în sensul dezafectării armelor sale nucleare şi negocierile par să treneze.

SUA au continuat între timp să implementeze sancţiuni, într-o tentativă de a pune presiune asupra Phenianului.

Săptămâna trecută, Washingtonul a adăugat trei nord-coreeni, printre care ministrul securităţii de stat Jong Kyong Thaek şi şeful propagandei Pak Kwang Ho, listei oficialilor vizaţi de sancţiuni, notează dpa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel