Coordonatorul operațiunilor Iranului în Siria a fost eliminat de Israel. Televiziunea iraniană și-a întrerupt programul anunțând moartea generalului Mousavi

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ. Imagine grafica atac cu dronă asupra complexului Ministerului iranian al Apărării din Isfahan.
Foto ilustrativ. Imagine grafica atac cu dronă asupra complexului Ministerului iranian al Apărării din Isfahan.

Unul dintre cei mai experimentați consilieri ai Gărzilor Revoluționare Iraniene din Siria, generalul de brigadă Razi Mousavi, a fost ucis luni într-un atac israelian lângă Damasc.

 

Televiziunea de stat din Iran și-a întrerupt programul obișnuit pentru a anunța pierderea unui consilier militar de rang înalt al Gărzilor Revoluţionare din Iran, care a fost ucis luni într-un atac aerian israelian în apropierea capitalei siriene Damasc.

Trei surse de securitate şi mass-media de stat iraniene au declarat pentru Reuters că consilierul Sayyed Razi Mousavi era responsabil pentru coordonarea alianței militare dintre Siria și Iran.

Televiziunea de stat iraniană l-a descris pe Mousavi drept unul dintre cei mai importanți consilieri ai Gărzilor Revoluționare Iraniene din Siria.

Televiziunea a raportat că Mousavi era unul dintre cei care l-au însoțit pe comandantul Gărzilor Quds de elită, Qassem Soleimani, ucis într-o lovitură cu dronă americană în Irak în 2020.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a spus că asasinarea lui Mousavi a arătat slăbiciunea Israelului.

„Acest act este un semn al frustrării și slăbiciunii regimului sionist în regiune”, a declarat presa iraniană citat de Raisi, adăugând că Tel Aviv „cu siguranță va plăti” pentru asta.

Gărzile Revoluționare au anunțat că Israelul va suferi din cauza asasinarii generalului de brigadă Mousavi. Armata israeliană nu a comentat imediat cazul.

Iranul a trimis sute de gardieni ca „consilieri” pentru a antrena și a organiza mii de luptători șiiți din Irak, Afganistan și Pakistan pentru a ajuta guvernul în războiul său civil. Luptătorii din Hezbollahul libanez au lucrat, de asemenea, îndeaproape cu comandanții militari iranieni din Siria.

Miliția Hezbollah, susținută de Iran, a schimbat din nou focuri cu Forțele de Apărare Israelului (IDF) de-a lungul graniței cu Liban, luni, au declarat ambele părți, relatează agenția de presă germană dpa.

Hezbollah a raportat că a tras din sudul Libanului asupra unităților israeliene din Misgava din nordul Israelului și în Beit Hillel din Înălțimile Golan ocupate de Israel.

IDF a anunțat că peste noapte și la primele ore ale lunii, avioane de război israeliene au lovit bazele și infrastructura Hezbollah din sudul Libanului.

Tancurile israeliene au deschis focul asupra țintelor Hezbollah din sudul Libanului luni mai târziu. Sirenele care avertizează asupra posibilelor atacuri cu rachete au sunat după-amiaza în Rosh Hanikra, pe coasta Mediteranei.

Niciuna dintre părți nu a oferit informații despre victime.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel