Convoi cu tancuri T-72 pentru Ucraina, blocat într-o localitate din Sălaj (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Un convoi de camioane care transporta tancuri pentru Ucraina a rămas blocat pe un drum din apropierea localității Surduc din județul Sălaj, după ce unul dintre șoferi a ieșit cu un trailer în afara șoselei. Transportul de tehnică militară a fost blocat timp de câteva ore bune.

Unul dintre trailerele pe care se afla un tanc a ieșit în afara părții carosabile și a rămas imobilizat, după ce șoferul ucrainean nu s-a încadrat corespunzător, precizează stiridecluj.ro

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la intersecția dintre DN1H și DN 1G, în apropierea localității Surduc, județul Sălaj, un transport agabaritic a ieșit în afara părții carosabile, rămânând imobilizat. Nu sunt persoane rănite, încărcătura nu a fost avariată. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru aproximativ două ore”, a anunțat, marți, 2 august, purtătorul de cuvânt al Poliției Române. 

DefenseRomania a analizat imaginile apărute în mass-media, iar concluzia la care am ajuns este că acest convoi de camioane transporta tancuri T-72. Cel mai probabil acestea provin dintr-o ţară europeană membră a NATO care şi-a luat angajamentul să sprijine Ucraina cu tehnică militară.

Între timp, am coroborat informaţiile apărute în ultima săptămână în mass-media şi pe reţelele de socializare, iar concluzia la care am ajuns este următoare: convoiul de camioane transporta tancuri T-72 pe care Macedonia de Nord le-a donat Ucrainei. Acelaşi convoi care azi a trecut din România în Ucraina a fost văzut pe 29 iulie pe şoselele din Macedonia de Nord, îndreptându-se către Bulgaria.

După ce s-a pus în mișcare, transportul cu tehnică militară a trecut prin vama Halmeu, în Ucraina. „În această dimineață, 2 august, o semiremorcă care transporta tehnică militară, a ieșit în afara părții carosabile la intersecția Drumul Național 1G cu Drumul Național 1H, din județul Sălaj”, au transmis reprezentanții IPJ Sălaj, potrivit Observator. 

„Ansamblul de vehicule făcea parte dintr-un convoi agabaritic și  era condus de un cetățean ucrainean, de 54 de ani. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, respectiv avarierea unui indicator rutier”, a mai declarat IPJ Sălaj. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel