Contribuția militară germană în România, inclusiv misiuni de Poliție Aeriană, discutată de Ciucă cu ambasadorul Germaniei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, l-a primit marți, 16 februarie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme din sfera apărării, în același timp fiind explorate modalități de creștere a capacităților de contracarare a amenințărilor de securitate, inclusiv din perspectiva adaptării mecanismelor la actualul context pandemic, precizează MApN, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

Având în vedere importanța strategică a Mării Negre pentru stabilitatea NATO și UE, discuțiile s-au concentrat în special asupra provocărilor securitare din regiune, inclusiv din perspectiva contribuţiei Germaniei la structurile aliate de pe teritoriul României, precum şi la misiunea de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) pentru anul în curs.

1. -imagine fara descriere- (ciuca-ambasador-germania_12926000.jpg)

Pe parcursul convorbirilor, ambii oficiali au subliniat importanța consolidării cooperării, atât în context NATO și UE, cât și în plan bilateral.

Amintim că în prezent Forțele Aeriene Spaniole execută misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comanda NATO în următoarele două luni, alături de militari aparţinând Forţelor Aeriene Române, cu aeronave F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR.

La începutul anului Forțele Regale Canadiene și-au încheiat misiunea. Cel de-al patrulea Detaşament al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România – la începutul lunii septembrie – în vederea executării serviciului de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO, şi-a încheiat la începutul acestui an cele patru luni de misiuni desfăşurate de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel