Contraofensiva ucraineană din sud: Forţele Armate Ucrainene au atacat mai multe centre de comandă şi depozite de muniţie ale armatei ruse

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul zilei de ieri, forţele armate ucrainene au eliminat 102 soldați ruşi și au distrus cinci depozite de muniții în zona de sud a Ucrainei, aflată sub ocupaţie rusă, dar au şi bombardat un centru de comandă şi control al vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) rusești, a precizat Comandamentul Operațional Sud, relatează un corespondent Ukrinform.

"Forțele ucrainene continuă să distrugă stocurile și rezervele inamicului, să lovească posturile de comandă și să atace rutele de transport. Trupele inamice au în mare parte un moral scăzut, dar încearcă să reziste cu disperare. Inamicul continuă bombardamentele cu sisteme de artilerie și mortiere, dar recurge şi la atacuri pe cale aeriană, nu numai asupra pozițiilor noastre, ci și asupra așezărilor pașnice și civile", se arată în raportul Comandamentul Operațional Sud al Forţelor Armate Ucrainene,

În cursul zilei, cu ajutorul avioanelor de vânătoare și de asalt, trupele rusești au lansat lovituri cu rachete asupra pozițiilor forțelor ucrainene din districtul Berislav din regiunea Herson. Nu s-au înregistrat victime în rândul militarilor ucraineni. Între timp, armata ucraineană a lovit un avion de asalt inamic - nu a fost încă stabilit dacă avionul s-a prăbuşit sau nu.

Rușii au aruncat bombe cu explozibil puternic de 500 de kilograme asupra districtului Mikolaiv, după ce au rănit un civil. De asemenea, au tras o rachetă de pe un avion de vânătoare Su-35 asupra comunității Bereznehuvate, dar unitățile de apărare antiaeriană ucrainene au doborât-o.

În plus, Forțele Aeriene Ucrainene au lovit posturile de comandă și punctele forte ale forţelor ruse de ocupaţie -  depozitele de muniție și combustibil, capacitățile de transport și logistică.

Unitățile de rachete și artilerie ale Ucrainei au finalizat cu succes o serie de trageri, după ce au lovit nouă posturi de comandă, două linii de feribot, două centre de control UAV și sisteme de apărare aeriană . Forțele ucrainene continuă să tragă asupra podurilor Antonivka, Kakhovka și Darivka.

Ieri, pierderile inamicului au inclus 102 soldați, șase tancuri, un obuzier Msta-B, un sistem de rachete cu lansare multiplă (MLRS) Grad, un mortier mobil de 120 mm și opt vehicule blindate. De asemenea, armata ucraineană a distrus cinci depozite de muniții în districtele Bashtanka, Berislav și Kherson, un centru de control al UAV-urilor lângă Pravdine și o trecere de feribot lângă Kozatske.

În Marea Neagră, poziţia grupului naval al Rusiei a rămas neschimbat. Trei nave inamice, inclusiv un submarin, sunt menținute pregătite de luptă, echipate cu 20 de rachete de croazieră de tip Kalibr. Reamintim că, între 24 februarie 2022 și 1 septembrie 2022, pierderile totale ale Rusiei în Ucraina au ajuns la aproximativ 48.350 de soldați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel