Contraofensiva din sud: Ucraina avansează în Hersonul ocupat de ruși unde a eliberat 46 de localități

Darius Muresan |
Data publicării:
Photo credit: Foreign Policy Research Institute
Photo credit: Foreign Policy Research Institute

Forţele ucrainene au recucerit 46 de localităţi în regiunea strategică Herson, din sud, în cadrul contraofensivei lor, a declarat luni guvernatorul local, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Până în prezent, 46 de localităţi ocupate au fost eliberate în regiunea Herson", a declarat la televiziunea naţională Dmitro Butri, guvernatorul regiunii Herson.

Potrivit acestuia, aceste sate se află în partea de nord a regiunii, la frontiera cu cea a Dniepropetrovsk, şi în partea de sud la frontiera cu regiunea Nikolaev, puternic bombardată.

Unele dintre aceste sate "au fost distruse în proporţie de 90% şi sunt în continuare sub foc constant".

Situaţia umanitară în regiune este "critică", a declarat guvernatorul, reiterând apelul autorităţilor la cei care sunt în continuare în regiune "să se evacueze spre regiuni mai sigure".

În timpul primelor zile ale invaziei declanşate la 24 februarie, trupele ruseşti au ocupat aproape în totalitate această regiune strategică care se învecinează cu Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014.

Însă în ultimele săptămâni, armata ucraineană, întărită cu livrări de artilerie cu rază lungă de acţiune furnizată de Occident, a lansat o contraofensivă.

Forţele Kievului au reuşit să lovească depozite şi poziţii militare ruse şi au avariat poduri care serveau drept căi de aprovizionare cruciale pentru trupele Moscovei în oraşul Herson.

Luna trecută, un responsabil ucrainean a promis că regiunea Herson va fi recucerită de forţele ucrainene până în septembrie.

Forţele ruse au cucerit capitala regiunii, Herson, pe 3 martie. A fost primul oraş important care a căzut în mâinile ruşilor de la declanşarea invaziei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel