Contraofensiva din Luhansk stagnează. Forțele Ucrainene sunt încetinite nu doar de vremea rea, dar și de terenul minat de ruși

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă invadatoare în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării din Rusia via agenția Unian
Armata rusă invadatoare în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării din Rusia via agenția Unian

Contraofensiva armatei ucrainene în regiunea Luhansk este îngreunată nu numai de vremea rea, ci și de întărirea pozițiilor de către ocupanți, precum și de terenul minat.

Trupele Federației Ruse au intrat în defensivă în majoritatea zonelor frontului din Ucraina, confirmă informații structura de a Armatei Britanice.

Totuși, contraofensiva ucraineană și-a pierdut din elan, lucru recunoscut chiar de către guvernatorul Regiunii Luhansk, Serhii Haidai, citat de Slovoidilo.

„(redovândirea teritoriilor n.r. )Nu  va decurge atât de repede pe cât ne-am dori cu toții. Am înțeles că nu va fi un avans atât de rapid în Regiunea Lugansk... Forțele Armate ale Ucrainei înaintează, vremea se pune în cale, sunt mulți alți factori negativi, dar în ciuda acestui fapt, ei (militarii ucraineni) avansează în fiecare zi”, a spus Haidai.

Haidai a adăugat că ofensiva Forțelor Armate este complicată de echipamente uzate, rezervele pe care le-au adus ocupanții, structurile de apărare ale acestora și teritoriul minat.

 

Forțele ruse sunt capabile doar de acțiuni defensive

 

Informațiile britanice confirmă cele spuse de oficialul ucrainean: „În ultimele șase săptămâni, a existat o tranziție clară a forțelor terestre ruse către o poziție defensivă pe termen lung în majoritatea zonelor din prima linie din Ucraina. Acest lucru se datorează probabil unei evaluări mai realiste conform căreia forțele cu personal slab pregătit din Ucraina sunt în prezent capabile doar de operațiuni defensive”, se arată în mesaj.

Potrivit agenției britanice, chiar dacă Rusia reușește să consolideze liniile de apărare pe termen lung în Ucraina, planul său operațional va rămâne vulnerabil.

 

Armata Ucrainei a doborât până acum peste 300 de drone iraniene Shahed-136

 

Purtătorul de cuvânt al comandamentului Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a declarat că apărătorii ucraineni au doborât deja peste 300 de drone kamikaze iraniene de tip Shahed-136.

Totodată, potrivit militarului, Rusia a redus recent intensitatea atacurilor. 

Acesta a adăugat că Forţele Armate ale Ucrainei doboară şi alte drone folosite de Rusia, precum Mohajer-6 şi drone mai mici. Reprezentantul armatei ucrainene a amintit că, anterior, Rusia obişnuia să lanseze zilnic un număr mare de drone, pentru că le avea în dotarea armatei.

"În momentul de faţă, nu se ştie exact câte dintre aceste drone Shahed-136 a primit Rusia, transportate pe calea aerului sau, eventual, prin Marea Caspică" - a adăugat Iuri Ihnat.

Acesta a menţionat că Rusia a comandat 2.400 de drone iraniene, dar nu se ştie dacă (iranienii, n.r.) au atât de multe şi dacă pot produse în cantitatea pe care o doreşte Federaţia Rusă. "Prin urmare, probabil că acest lucru a redus oarecum intensitatea atacurilor cu drone" - a adăugat reprezentantul Forţelor Aeriene ale Ucrainei, relatează RBC, citată de Rador.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel