Consolidarea parteneriatului Ucraina-NATO, discutată la München

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, s-a întâlnit, vineri, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în marja Conferinței de Securitate de la München, transmite agenţia de presă RBC, citată de Rador.

 
 

Liderul ucrainean a mulțumit Alianţei pentru susţinerea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și condamnarea fermă a acțiunilor agresive ale Federației Ruse şi a apreciat asistența practică din partea NATO în ceea ce priveşte reformarea sectorului de securitate și apărare al Ucrainei, astfel încât acest domeniu să corespundă standardelor Alianţei.

În timpul discuțiilor de la München, Poroşenko şi Stoltenberg au remarcat un progres semnificativ înregistrat în relaţia NATO-Ucraina, iar președintele Ucrainei a reiterat poziţia conducerii ucrainene cu privire la opţiunea euroatlantică a ţării.

La rândul său, secretarul general al NATO a salutat decizia Parlamentului de la Kiev de a înscrie în Constituţie obiectivul de aderare la Uniunea Europeană şi la NATO şi a reconfirmat politica ușilor deschise a Alianței.

De asemenea, Jens Stoltenberg l-a informat pe Poroşenko despre rezultatele întrevederii sale bilaterale cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care a avut loc în marja Conferinței de securitate de la München.

În marja Conferinței pe probleme de securitate de la München, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a discutat cu Jens Stoltenberg o serie de aspecte legate de securitatea din Europa și de stadiul actual al relaţiilor dintre Rusia şi Alianța Nord-Atlantică, se arată într-un comunicat al Ministerului rus deExterne.

Alianţa Nord Atlantica este pregătită să acorde şi mai mult sprijin Ucrainei

NATO apreciază rezultatele reformei militare din Ucraina și salută intenţia cu care Ucraina încearcă să se alinieze la standardele Alianţei.

,,Aliații subliniază vigoarea și dorința Ucrainei de a atinge standardele NATO, care sunt gata să-și intensifice sprijinul permanent și să furnizeze resursele necesare pentru întărirea capacităților noastre de apărare, în special în ceea ce privește pregătirea trupelor, vânzarea și furnizarea de mijloace moderne armament, dezvoltarea infrastructurii militare, o atenție deosebită va fi acordată dezvoltării marinei militare și capacităților aeriene ale țării noastre", a declarat ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, la o întâlnire cu jurnaliștii de la Bruxelles în urma unei vizitei la sediul NATO, potrivit Ukrinform.

Ministrul a povestit despre întâlnirile bilaterale pe care le-a ținut în timpul vizitei la sediul NATO, în urmă cu două zile, cu omologii săi din SUA, Canada și România pentru a discuta despre dezvoltarea în continuare a cooperării în domeniul tehnico-militar.

,,În timpul unei întâlniri cu Secretarul Apărării al SUA, Patrick M. Shanahan, am convenit asupra măsurilor-cheie pentru adoptarea unei decizii a Congresului SUA privind alocarea celei de-a doua tranșe de asistență pentru securitate [în Ucraina]. O parte semnificativă a acestei resurse va fi direcționat către nevoile Forțelor Navale, consolidând infrastructura de coastă din regiunea Mării Negre și a Mării Azov ", a spus ministrul ucrainean.

Potrivit ministrului ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, Ucraina, în cooperare cu partenerii americani, va acorda o atenție deosebită reformării sistemului de administrație militară în conformitate cu standardele NATO. În plus, în timpul reuniunii, Statele Unite au confirmat intenția de a asista Ucraina în reformarea complexului militaro-industrial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel