Consiliul de Securitate ONU, candidatură. MAE: România continuă campania

MAE
MAE

România îşi va continua campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, un "obiectiv important de politică externă", informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, "o susţinere solidă din partea clasei politice şi a societăţii româneşti în ansamblul său, inclusiv a mass-media, consolidează şansele unei reuşite".

Precizarea este transmisă ca urmare informaţiilor apărute în presă potrivit cărora România ar fi pierdut locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

În context, ministerul român aminteşte că România şi-a depus în 2006 candidatura pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru intervalul 2020 - 2021, pe locul alocat Grupului Est-European din care ţara noastră face parte. Alegerile pentru acest mandat vor avea loc în cadrul Adunării Generale a ONU, în iunie 2019.

În conformitate cu prevederile Cartei ONU, Capitolul IV, art. 18, mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate se poate obţine numai în urma votului din cadrul Adunării Generale, cu susţinerea din partea a două treimi din statele membre ONU, care în prezent sunt în număr de 193, arată MAE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel