Consilierul pentru securitate naţională al lui Biden, la primele contacte cu aliaţii europeni şi Japonia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Pentagon
Pentagon

Dosare grele ale agendei internaţionale, precum China, Iran, Rusia, Coreea de Nord şi pandemia de COVID-19, au fost abordate de noul consilier pentru securitatea naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, în cadrul discuţiilor telefonice pe care le-a avut joi cu înalţi responsabili din Franţa, Germania, Marea Britanie şi Japonia, a indicat vineri purtătoarea de cuvânt a acestuia, Emily Horne, citată de Reuters.

Consilierul american pentru securitate naţională a subliniat cu această ocazie voinţa noului preşedinte al SUA, Joe Biden, 'de a consolida alianţa transatlantică' cu ţările europene, a adăugat Emily Horne, transmite Agerpres.

Înaintea învestirii sale oficiale la 20 ianuarie, Uniunea Europeană a lansat un apel către noul preşedinte american Joe Biden cu privire la crearea unui 'nou pact fondator' cu Europa, cu accent pe teme precum pacea, securitatea, prosperitatea, libertatea şi drepturile omului. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel