Congresul SUA speră să aprobe ajutorul pentru Ucraina până la sfârșitul săptămânii: Există câteva condiții pentru ca proiectul de lege să treacă mai departe

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Camera Reprezentanților din SUA se întoarce marți la lucru. Congresmenii îi cer președintelui Camerei, Mike Johnson, să supună la vot legea privind ajutorul pentru Ucraina în această săptămână. În caz contrar, votul ar putea avea loc abia după 9 aprilie, ceea ce ar putea fi prea tarziu pentru Ucraina, relatează The Hill.

,,Ceasul ticăie și trebuie să trecem linia de sosire a proiectului de lege privind securitatea națională, pe care ambele partide îl susțin, înainte de 22 martie", a declarat pe 13 martie liderul minorității din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, referindu-se la proiectul de lege, care include ajutoare pentru aliații SUA și care prevede un ajutor suplimentar de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Fosta președintă a Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a cerut, de asemenea, un vot asupra ajutorului pentru Ucraina înainte de vacanța de Paște, potrivit ziarului.

Între timp, potrivit The Hill, Johnson a precizat că prioritatea Camerei Reprezentanților este aprobarea legislației bugetare. Colegul de partid al lui Johnson, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, Mike McCaul, a confirmat într-un comentariu pentru Fox News: "Trecem prin procesul normal de alocare a bugetelor - ar trebui să terminăm până vineri - după care, așa cum a spus președintele Camerei, este pregătit să aducă legea de finanțare suplimentară în plen pentru a fi votată".

Congresul ia în considerare posibilitatea de a oferi o parte din ajutorul acordat Ucrainei sub forma unui împrumut, relatează Politico, citând surse bine informate. Din cele 60 de miliarde de dolari propuse pentru ajutorul acordat Ucrainei, 48 de miliarde de dolari sunt planificate să fie folosite pentru a produce arme pentru Ucraina în fabrici americane.

Deși armele vor fi transferate Ucrainei, astfel de programe sunt menite să sprijine producătorii americani. Restul de 12 miliarde de dolari este propus a fi furnizat Ucrainei sub formă de împrumut. Aceste propuneri nu au fost încă formalizate într-un proiect de lege, scrie ziarul.

O idee similară a fost exprimată de senatorul republican Lindsey Graham în timpul vizitei sale la Kiev, la 18 martie.

Graham a sprijinit anterior ajutorul pentru Ucraina, dar în februarie a votat împotriva proiectului de lege privind bugetele suplimentare pentru prioritățile de securitate națională ale SUA, care includea un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. La momentul respectiv, Graham s-a referit la poziția fostului președinte american Donald Trump, și a declarat că "președintele Trump se opune cu fermitate acestui pachet" și consideră că ajutorul ar trebui acordat sub forma unui împrumut.

Graham a exprimat aceeași poziție în timpul actualei sale vizite la Kiev. Într-o postare pe rețelele de socializare, Graham a scris că, în timpul unei întâlniri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a subliniat ideea fostului președinte american Donald Trump că un "împrumut fără dobândă" este "cea mai probabilă cale de urmat".

În justificarea poziției sale, Graham s-a referit la problemele de la granița de sud a Statelor Unite și la datoria națională mare a Americii. "Am reiterat faptul că proiectul de lege al Camerei Reprezentanților din SUA pentru a ajuta Ucraina ar trebui să includă anumite prevederi pentru a proteja granița SUA"

La întâlnirea cu Graham, Zelenski a mulțumit Congresului pentru ajutor și și-a exprimat speranța pentru aprobarea rapidă a "asistenței cuprinzătoare pentru Ucraina", potrivit site-ului Biroului prezidențial al Ucrainei.

"Este extrem de important pentru noi ca Congresul să finalizeze în curând toate procedurile necesare și să ia o decizie finală cu privire la alocarea asistenței pentru Ucraina, care va consolida economia ucraineană și forțele noastre armate", a declarat președintele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel