Congresul SUA deschide o anchetă împotriva lui Donald Trump

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un reprezentant al Congresului a anunțat luni că deschide o anchetă în legătură cu decizia președintelui Donald Trump de a suspenda contribuțiile SUA la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe fondul pandemiei coronavirusului, transmite agenția Anadolu.

Democratul Eliot Engel, președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei, a anunțat ancheta într-o scrisoare adresată secretarului de stat Mike Pompeo. El a numit decizia lui Trump „contraproductivă” și a spus că „pune viața în pericol”, deoarece guvernele din întreaga lume se luptă pentru a combate răspândirea virusului. „Atacarea OMS, mai degrabă decât focarul COVID-19, nu va face decât să agraveze o situație deja gravă, subminând unul dintre instrumentele noastre cheie pentru combaterea răspândirii bolii”, a scris Engel. "Explicația Administrației pentru această decizie este inadecvată, iar Comisia pentru Afaceri Externe este hotărâtă să analizeze toate motivele care stau la baza acestei retrageri."

 

SUA au oprit finanțarea OMS

 

Trump și-a anunțat decizia de a suspenda plățile către organismul de sănătate al ONU, în timp ce Administrația sa a deschis, la începutul acestei luni, o anchetă pentru modul în care OMS a coordonat pandemia acuzând-o de "gestionare proastă" și de "disimulare". Anterior, el a acuzat organizația că este „centrată pe China”, menținând că aceasta a fost sursa de informații precare pentru guvernele din întreaga lume, în special opoziția sa față de țările care își închid granițele cu China, după ce virusul a apărut acolo în decembrie.

Engel a recunoscut că răspunsul OMS la pandemie a fost greșit, dar crede că „reducerea finanțării în timp ce lumea se confruntă cu tragedia COVID-19 nu este o soluție”.

"Eforturile OMS de a contribui la încetinirea răspândirii nu pot fi negate. Răspunsul Administrației, pe de altă parte, a fost dezastruos", i-a transmis democratul lui Mike Pompeo.

Engel a dat termen Departamentului de Stat ca până pe 4 mai să vină cu documente legate de decizia lui Trump.

În cele peste patru luni care au trecut de la apariția virusului pentru prima dată, aproape 3 milioane de oameni din întreaga lume au fost depistate cu COVID-19, în timp ce peste 207.000 au murit, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel