Congresul SUA, aproape de un „consens” privind pachetul de ajutor pentru Israel și Ucraina, spune liderul majorității de la Senat

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât și Ucrainei. 

Potrivit ABC News, liderul majorității democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer, speră că ajutorul va fi transmis către ambele țări în săptămâna viitoare.

Duminică, Biden a vorbit  atât cu Chuck Schumer, de la Senat și republicanul Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților - cât și cu liderii minorității de la Cameră, Hakeem Jeffries, respectiv de la Senat, republicanul Mitch McConnell.

Potrivit ABC News, Schumer a spus că cea mai bună modalitate de a trimite ajutor Israelului și Ucrainei ar fi adoptarea și aprobarea unui amendament privind securitatea națională care include ajutor pentru ambele țări.

Senatul a aprobat pachetul de 95 de miliarde de dolari în februarie, dar republicanul Mike Johnson nu l-a supus încă la vot.

”Cea mai bună modalitate de a ajuta Israelul să-și refacă capacitățile antirachetă și anti-drone este să adopte imediat acest amendament. După cum am spus, Israelul a cheltuit peste un miliard de dolari pentru apărarea sa”, a spus Schumer, adăugând că un ajutor suplimentar ar fi acum necesar.

Liderul majorității din Camera Reprezentanților, republicanul, Steve Scalise, a declarat sâmbătă într-o declarație că Camera își va schimba agenda legislativă săptămâna aceasta pentru a „a lua în considerare legislația care va sprijini aliatul nostru Israel și va trage la răspundere Iranul și împuterniciții săi teroriști”, dar nu este încă clar care este legislația. ar fi și cât de drastic se poate abate de la proiectul de lege al Senatului, relatează ABC News.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson,  nu a precizat dacă pachetul de sprijin pentru Ucraina va fi combinat cu ajutorul Israelului și dacă va fi votat săptămâna aceasta.

Mai mult, republicanul Marco Rubio a declarat pentru CNN că susține disocierea pachetului de ajutor extern pentru Israel de cel pentru Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel