Congresmeni americani îi cer lui Biden să ofere Ucrainei arme de calitate

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Nu mai puțin de 58 de parlamentari americani, democrați și republicani, au cerut președintelui Joe Biden și administrației sale să sprijine forțele ucrainene cu mai multe avioane de luptă și arme defensive, în special rachete "Stinger" și sisteme de apărare antiaeriană, pentru a le consolida apărarea împotriva invaziei rusești.

Într-o declarație adresată administrației Biden, cei 58 de reprezentanți au susținut că, în pofida rezistenței eroice a forțelor ucrainene, Rusia își menține în prezent superioritatea aeriană, iar acest avantaj s-ar putea transforma în curând în dominație aeriană rusă dacă Ucraina nu va primi asistența militară necesară.

Camera Reprezentanților a îndemnat administrația Biden să colaboreze cu aliații NATO pentru a aranja și a accelera transferul oricăror sisteme rusești de rachete antiaeriene S-300 în Ucraina.

"Furnizarea de platforme din epoca sovietică, operate anterior de forțele ucrainene, va fi esențială pentru succesul lor pe câmpul de luptă și va proteja, de asemenea, tehnologia de apărare americană de a cădea în mâinile rușilor", au explicat deputații.

În acest context, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va efectua în această săptămână o vizită în Slovacia în cadrul căreia, foarte probabil, va discuta şi posibilitatea achiziționării de sisteme S-300 deținute de Slovacia pentru a fi trimise în Ucraina de către SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel