Conflictul israeliano-palestinian. Rusia cere de urgență s reuniune a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu

Darius Muresan |
Data publicării:
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a cerut miercuri o reuniune de urgenţă a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu pentru a pune capăt escaladării violenţelor care au loc între Israel şi palestinieni de o săptămână, relatează Agerpres, citând AFP.

''Cea mai urgentă sarcină este convocarea Cvartetului mediatorilor internaţionali - Rusia, Statele Unite, ONU şi Uniunea Europeană'', a declarat Lavrov la Moscova, în cursul unei conferinţe de presă comune cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.

"Contăm pe secretarul general, în calitate de coordonator al Cvartetului, să încerce să organizeze o astfel de întâlnire cât mai curând posibil", a adăugat Lavrov.

La rândul său, Antonio Guterres a lansat încă o dată un apel Israelului şi palestinienilor la ''dezescaladare'' pentru a ''proteja viaţa civililor care mor în aceste circumstanţe absolut inacceptabile''.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel