Conflictul israeliano-palestinian: Reuniune de urgenţă marţi a miniştrilor de externe din statele UE

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Miniştrii afacerilor externe ai Uniunii Europene vor participa marţi la o videoconferinţă de urgenţă pe tema escaladării luptelor între Israel şi palestinieni, a anunţat duminică şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, relatează AFP.

"Având în vederea escaladarea în curs între Israel şi Palestina şi numărul inacceptabil de victime civile, am convocat o videoconferinţă extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din UE marţi", a scris Josep Borrell pe Twitter.

"Ne vom coordona şi vom discuta despre maniera în care UE poate contribui cel mai bine la încheierea violenţei actuale", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Luptele cele mai intense din 2014 între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, declanşate de tulburări la Ierusalim, s-au soldat cu 174 de morţi în enclava suprapopulată Fâşia Gaza şi cu zece morţi în Israel de luni.

Uniunea Europeană susţine că Josep Borrell a făcut eforturi diplomatice "intense" pentru a încerca să contribuie la diminuarea violenţelor, discutând cu liderii israelian şi palestinian, precum şi cu principalii diplomaţi din ţările vecine.

"Prioritatea şi mesajul UE în acest context rămân clare: violenţa trebuie să înceteze acum", au precizat sâmbătă serviciile diplomaţiei UE într-un comunicat.

Cele 27 de state UE întâmpină adesea dificultăţi în găsirea unei poziţii comune asupra conflictului israeliano-palestinian, unele ţări membre precum Germania, Austria şi Slovenia susţinând cu fermitate dreptul Israelului de a se apăra, în timp ce altele îndeamnă statul evreu să dea dovadă de mai multă reţinere, notează AFP. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel