Conflictul din Transnistria. România susține parcursul european și integritatea teritorială a R. Moldova

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Trupe ruse în timpul unui exercițiu în Transnistria, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Trupe ruse în timpul unui exercițiu în Transnistria, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE (AP OSCE) a participat la cea de-a 20-a Reuniune de iarnă a Adunării, organizată în format online.

Potrivit portalului unionist InfoPrut, în cadrul dezbaterii din Comisia generală pentru probleme politice și de securitate, senatorul Radu Mihai Mihail, președintele Delegației române la AP OSCE, s-a referit și la conflictul prelungit din regiunea transnistreană, remarcând că este necesară o soluționare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a acestuia, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în granițele sale recunoscute la nivel internațional și care să nu afecteze parcursul european al statului.

Senatorul României a mai menționat că în contextul pandemiei de COVID-19, au apărut anumite regrese în procesul de reglementare a conflictului transnistrean prin acțiunile abuzive ale Tiraspolului, de instituire ale unor puncte ilegale de trecere și și-a manifestat încrederea în negocierile purtate în formatul 5+2 în vederea obținerii unei soluții durabile.

Totodată, Radu Mihai Mihail, președintele delegației române, și-a exprimat speranța că actuala președinție în exercițiu a OSCE, deținută de Suedia, va menține pe agenda politică a Organizației, pe un loc prioritar, soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și a celorlalte conflicte prelungite din bazinul Mării Negre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel