Conflictul din Libia. Turcia ia în calcul să nu trimită trupe

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia ar putea să renunţe la trimiterea de trupe în Libia dacă forţele loiale comandantului Khalifa Haftar îşi încetează ofensiva împotriva guvernului de la Tripoli, recunoscut de comunitatea internaţională şi se retrag, a declarat miercuri vicepreşedintele turc Fuat Oktay, citat de Reuters.

Parlamentul turc urmează să dezbată şi să voteze joi un proiect de lege privind desfăşurarea unor forţe militare în Libia, după ce Guvernul de Uniune Naţională (GNA) al premierului Fayez al-Serraj a solicitat sprijin în cadrul unui acord de cooperare militară.

,,După adoptarea proiectului de lege de către parlament...s-ar putea întâmpla ca noi să vedem acolo o situaţie diferită când ei ar spune: 'De acord, ne retragem, renunţăm la ofensivă' şi atunci de ce ne-am mai duce acolo",a spus Fuat Oktay într-un interviu acordat agenţiei Anadolu, precizează Agerpres.

Vicepreşedintele turc a mai spus că Ankara speră ca proiectul de lege menţionat să constituie un mesaj de descurajare pentru părţile beligerante.

Ankara a trimis deja echipamente militare pentru GNA, în pofida unui embargo al Naţiunilor Unite, potrivit unui raport ONU, citat de Reuters, şi a declarat că va continua să-i acorde sprijin.

Forţele mareşalului Haftar au primit sprijin din partea Rusiei, Egiptului, Emiratelor Arabe Unite şi Iordaniei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel