Conflict Ucraina - Rusia. Generalul Scaparrotti, despre o nouă decizie a NATO

Sebastian Florea |
Data publicării:

Şeful forţelor aliate în Europa, generalul american Curtis Scaparrotti, doreşte să întărească apărarea ucraineană în faţa 'activităţilor agresive' ale Rusiei în estul Ucrainei şi în Marea Neagră.

Statele Unite au vândut deja rachete antitanc Javelin Ucrainei anul trecut, dar 'există şi alte sisteme, arme de precizie pentru lunetişti, muniţii' pe care Statele Unite le-ar putea furniza armatei ucrainene, a declarat generalul Scaparrotti în cadrul unei audieri în Comisia pentru forţele armate a Senatului.

'Va trebui probabil să ne gândim la strâmtoarea Kerci şi, de asemenea, să avem în vedere apărarea navală pe viitor', a adăugat generalul american, referindu-se la incidentul din noiembrie 2018 când nave ucrainene au fost atacate şi confiscate de marina militară rusă în Marea Azov. La cinci ani după anexarea peninsulei Crimeea la Rusia. Moscova 'nu îşi respectă angajamentele din acordul de la Minsk', semnat în 2015 pentru instalarea păcii, a reamintit generalul american.

Criză fără precedent

 

'Rusia continuă să înarmeze forţele antiguvernamentale, să le antreneze, să se sprijine pe acestea şi să lupte alături de ele', a mai spus şeful forţelor aliate în Europa. 'Conflictul din estul Ucrainei rămâne fierbinte, cu mai multe încălcări ale armistiţiului semnalate în fiecare săptămână', a adăugat generalul Scaparrotti.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia traversează de cinci ani o criză fără precedent. După revolta proeuropeană din Ucraina şi instalarea la putere a unei conduceri prooccidentale, Moscova a anexat în 2014 peninsula ucraineană Crimeea. Kievul şi Occidentul mai acuză Moscova că îi susţine militar pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei, un război care a făcut 13.000 de morţi de la declanşarea lui în aprilie 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel