Conducerea Armatei române s-a întâlnit cu generalul Bryan Fenton, comandantul Forțelor pentru Operaţii Speciale ale SUA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: MApN
Foto: MApN

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a avut, sâmbătă, o întrevedere cu delegaţia condusă de comandantul Comandamentului pentru Operaţii Speciale ale SUA, subiectele întâlnirii vizând, între altele, situaţia de securitate din regiune şi evoluţiile privind consolidarea capacităţii defensive aliate pe flancul estic al NATO.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit cu generalul Bryan P. Fenton, comandantul Comandamentului pentru Operaţii Speciale ale SUA (United States Special Operations Command - US SOCOM), aflat în vizită oficială în România.

La activitate au participat şi comandantul Comandamentului pentru Operaţii Speciale din Europa (Special Operations Command Europe - SOCEUR), generalul-maior Steven G. Edwards, şi comandantul Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale din Armata României, generalul-maior Dacian-Tiberiu Şerban.

"Subiectele discutate au vizat situaţia de securitate din regiune, evoluţiile privind consolidarea capacităţii defensive aliate pe flancul estic al NATO, postura forţelor americane în ţara noastră şi cooperarea dintre forţele pentru operaţii speciale din România şi Statele Unite", se arată în comunicatul de presă.

Ministrul Tîlvăr a subliniat că structurile de Forţe pentru Operaţii Speciale reprezintă o capabilitate esenţială a Armatei României, cu un nivel rapid al reacţiei, la nivel strategic.

"Prin evenimentele curente de instruire în comun cu forţele pentru operaţii speciale ale SUA, urmărim creşterea continuă a capacităţii proprii de acţiune şi a interoperabilităţii structurilor de forţe pentru operaţii speciale ale armatei noastre cu cele din armata SUA şi ale ţărilor aliate", a arătat ministrul Apărării Naţionale.

Şeful Statului Major al Apărării a precizat că relaţiile solide de cooperare se întind pe aproximativ două decenii, atât în planul instruirii, cât şi în cel al executării de misiuni în teatre multinaţionale de operaţii.

"Am transmis mulţumiri generalului Bryan P. Fenton pentru sprijinul constant pe care Comandamentul pentru Operaţii Speciale ale SUA l-a acordat pe această direcţie. Expertiza partenerului american a contribuit la transformarea forţelor româneşti pentru operaţii speciale în structuri recunoscute în plan internaţional, capabile să răspundă unor sarcini operative complexe şi să îndeplinească obiective ambiţioase de instruire", a subliniat generalul Daniel Petrescu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel