Concernul german Rheinmetall, gata să furnizeze vehicule de luptă Marder către Ucraina. Decizia a rămas în pixul oficialilor de la Berlin

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Producătorul german de armament Rheinmetall a reparat și modernizat deja o parte dintre vehiculele de luptă Marder care stăteau nefolosite în depozitele sale. Totodată, CEO-ul companiei germane Rheinmetall, Arman Papperger, și-a exprimat pentru a doua oară disponibilitatea de a răspunde nevoilor Ucrainei în materie de armament prin livrarea mai multor  vehicule de luptă Marder către Forţele Armate Ucrainene.

Mass-media germană continuă să cerceteze problemele înregistrate cu lanţul de aprovizionare şi livrare al echipamentelor militare promise Ucrainei de Germania. Astfel, cotidianul german Bild a publicat un raport despre activitatea companiei Rheinmetall, unde sunt reparate vehiculele de luptă Marder, mult așteptate de Ucraina după o serie repetată de promisiuni făcute de Berlin în privinţa livrărilor de armament.

CEO-ul companiei germane Rheinmetall, Arman Papperger, a declarat că mai multe vehicule de luptă ale infanteriei (IFV) Marder sunt gata de utilizare și pot fi livrate imediat în Ucraina, relatează agenţia ucraineană de presă Ukrinform .

„Reparăm 100 de vehicule de luptă Marder, iar primele vehicule sunt gata”, a spus Papperger.

Ucraina a cerut în mod repetat Germaniei să furnizeze vehicule blindate grele, în special IFV-urile Marder pentru că Forţele Armate Ucrainene să poată lupta mai uşor împotriva agresiunii militare ruse.

Compania Rheinmetall a cerut în urmă cu două luni permisiunea Berlinului de a trimite mai multe vehicule de luptă Marder către Ucraina. Dar, decizia finală trebuie aprobată de guvernul federal, după cum a menționat Arman Papperger.

Arman Papperger, directorul executiv al Rheinmetall, a declarat luna trecută, pentru prima dată, că producătorul german de vehicule militare este pregătit să livreze în doar câteva zile Ucrainei mai multe IFV-uri Marder, dar decizia era în pixul oficialilor de la Berlin.

„Pe termen mediu am putea oferi un total de 100 de vehicule de luptă Marder, iar primele ar ajunge în trei săptămâni”, a precizat atunci Papperger, cu referire la livrările către Ucraina.

Până acum, Consiliul Federal de Securitate German și cancelarul Olaf Scholz nu și-au dat acordul. Luna trecută, cancelarul german Olaf Scholz a declarat inclusiv că Germania este dispusă să livreze Greciei vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) Marder pentru ca mai apoi guvernul de la Atena să poată oferi Ucrainei vehicule de tip sovietic BMP-1, dar discuţiile între cele două părţi nu au avansat până în acest moment.

Ezitarea Berlinului de a trimite vehiculele Marder către Ucraina a fost criticată de ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik.

Pe de altă parte, Germania a furnizat Ucrainei echipament militar și arme de calibru mic și a anunțat oficial furnizarea a 30 de vehicule blindate de luptă antiaeriene Gepard și a 7 obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel