Comunicaţiile militare între cele două Corei, reluate

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Cele două Corei şi-au restabilit complet, marţi, comunicaţiile militare în vestul peninsulei, a anunţat ministerul apărării de la Seul, potrivit agenţiei Yonhap. 

Măsura menită să contribuie la creşterea încrederii şi reducerea tensiunilor transfrontaliere, a fost convenită luna trecută, în cadrul primei întâlniri a unor generali din Nord şi Sud după mai bine de zece ani. 

Linia de comunicaţii din vestul peninsulei coreene a fost tăiată în 2016, după ce Coreea de Sud a închis complexul industrial comun din oraşul nord-coreean Kaesong, situat lângă frontiera dintre cele două ţări. Legătura telefonică a fost refăcută în ianuarie, înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, la a care a participat şi o delegaţie din Coreea de Nord. 

Urmează să se restabilească şi linia din est, blocată în 2011, în contextul tensiunilor militare din relaţiile bilaterale, iar ulterior întreruptă de incendiile de pădure din 2013. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel