Comitetul mixt româno-turc, în domeniul apărării, s-a reunit la Bucureşti

S.I. Catalin |
Data publicării:
Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu
Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, l-a primit marți, 9 aprilie, pe omologul său turc, generalul Ümit Dündar, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, în cadrul Reuniunii comitetului tehnic pentru activităţi de cooperare militară, eveniment organizat în perioada 8 – 9 aprilie, la București, potrivit unui comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Terestre, remis Defense România.

Pe parcursul întâlnirii, liderii militari ai forţelor terestre din cele două ţări au prezentat activităţile în mediul internaţional ale structurilor pe care le comandă, au discutat despre capacitatea de intervenţie şi operaţionalizare, despre standardizare şi instruire în comun, respectiv certificarea şi evaluarea unităţilor destinate NATO. De asemenea, prezenţa delegaţiei turce la sediul Statului Major al Forţelor Terestre Române a constituit un prilej de planificare a participării partenerului turc cu forţe în cadrul brigăzii multinaţionale şi a desfăşurării unor exerciţii militare comune.

În marja vizitei de lucru de la Bucureşti, delegaţia militară turcă a fost primită și la sediul M.Ap.N. de ministrul apărării naționale, Gabriel Leș. 

Pe parcursul zilei de 9 aprilie, delegația militară turcă a participat la o ceremonie militară de comemorare a eroilor turci de la Cimitirul Eroilor Turci, iar la finalul zilei, membrii delegației au efectuat și o vizită la Palatul Parlamentului.

 Vizita de lucru a şefului Forţelor Terestre Turce, general Ümit Dündar, la şeful Forţelor Terestre Române, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, este cuprinsă în Planul cu activităţile internaţionale ale M.Ap.N. pentru anul 2019, fiind unul dintre evenimentele majore organizate de Forţele Terestre Române, în acest an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel