Comandantul ucrainean al Grupului ”Tavriia” spune că avansează în Sud. Pe direcția Vest, Armata rusă a moștenit de la Wagner o poziție imposibilă la Bahmut

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul Oleksandr Tarnavski, comandantul grupării operaționale și strategice de trupe Tavriia susține că Forțele de apărare ale Ucrainei împing sistematic inamicul din pozițiile lor în direcția Tavriia.

Potrivit generalului Tarnavski,  forțele ruse au pierdut în ultima zi aproape două companii de soldați, uciși și răniți în acțiune. De asemenea, unitățile de artilerie ucraineană au efectuat 1.247 de sarcini pe axa de sud în ultimele 24 de ore, arată Ukrinform.

Comandantul grupării operaționale și strategice de trupe Tavriia susține că, într-o singură zi, apărătorii ucraineni au distrus acolo 28 de unități de echipament militar rus și un depozit de muniții inamice. mai exact, rușii ar fi pierdut: șase tancuri, cinci vehicule blindate de luptă, patru tunuri D-30, un sistem de artilerie autopropulsat 2S9 Nona, trei drone Orlan-10, un sistem de artilerie autopropulsat Akatsiya, un sistem de artilerie autopropulsat Murom-M cu rază lungă de acțiune. sistem de supraveghere vizuală, o stație de război electronic.

Pe de altă parte analiștii observă o serie de succese tactice ale trupelor Ucrainei în direcția Bahmut.

Forțele Armatei ruse rămase la Bahmut au moștenit de la Gruparea Wagner o situație foarte dificilă. Armata ucraineană execută acțiuni de luptă în regiune și au recuperat deja o parte din poțiunile pierdute. 

De asemenea, potrivit analiștilor britanici ai ministerului apărării, militarii ruși au moralul scăzut, iar forțele Moscovei sunt dispuse la o distanță prea mare unele de altele. În plus, rușii au o ”capacitătate limitată de a localiza și de a angaja artileria ucraineană”, au remarcat și serviciile de informații britanice.

Institutul  pentru Studierea Războiului a raportat că datele de geolocalizare publicate pe 6 iulie indică faptul că forțele ucrainene au obținut un succes tactic semnificativ în apropiere de Yagidny (2 km nord de Bahmut).

Analiștii ISW au reamintit, de asemenea, că generalul colonel Oleksandr Sîrski, a raportat că forțele ucrainene au controlul asupra pozițiilor pierdute anterior la nord și la sud de Bahmut.

Analiza britanicilor subliniază faptul că Moscova consideră aparent „inacceptabil din punct de vedere politic” predarea lui Bahmutului forțelor ucrainene, oraș care are greutate simbolică, fiind una dintre puținele realizări ale forțelor ruse în ultimul an de război.„Cu toate acestea, este foarte probabil (în Rusia. - n.r.) să existe puține rezerve suplimentare care ar putea fi alocate pentru acest sector”, - precizează serviciile de informații din Marea Britanie.

În plus, conform raportului institutului, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei Andri Kovalev a spus că forțele ucrainene au obținut un succes parțial în zona Klișchiivka (7 km sud-vest de Bahmut) și, de asemenea, continuă operațiuni ofensive în vestul regiunii Zaporijia și de-a lungul graniței administrative dintre regiunile Zaporizhia și Donețk.

Ministerul Apărării al Rusiei și alte surse ruse au susținut că forțele ucrainene desfășoară operațiuni ofensive de-a lungul graniței regiunilor Harkiv și Luhansk.

Armata rusă încearcă să avanseze activ în direcția Lîman pentru a forța comandamentul ucrainean să-și devieze forțele de la ofensiva strategică din sud. Moscova exercită presiune și în zonele Mariinka și Avdiivka, arată Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel