Comandantul Forțelor Armate Aliate din Europa: 98% din vehiculele de luptă promise au fost livrate Ucrainei

Cristian Soare |
Data publicării:
Primele tancuri Leopard 2 pe care Polonia le-a oferit Ucrainei. 24/02/2023.
Primele tancuri Leopard 2 pe care Polonia le-a oferit Ucrainei. 24/02/2023.

Generalul Christopher Cavoli, comandantul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), a precizat că statele occidentale au oferit deja Ucrainei 98% din echipamentul de luptă promis. Generalul este încrezător că forțele armate ale Ucrainei vor primi armele necesare la timp pentru viitoarea contraofensivă împotriva forțelor ruse de ocupaţie.

Generalul Christopher Cavoli a făcut toate aceste precizări în timpul audierilor Comisiei pentru forțele armate a Camerei Reprezentanților.

,,Am stat de vorbă cu partenerii noștri ucraineni și am calculat cantitatea de echipamente de care vor avea nevoie pentru această ofensivă. Le-am adunat de la aliații noștri, care au fost foarte generoși, în special în ceea ce privește tancurile și vehiculele blindate de luptă'', a precizat generalul american.

,,Am livrat toate acestea Ucrainei, am livrat deja peste 98% din vehiculele de luptă, ele sunt deja acolo", a declarat Cavoli.

De asemenea, generalul și-a exprimat "încrederea fermă" că echipamentul necesar a fost livrat Ucrainei și a anunțat aprovizionarea continuă a forțelor ucrainene pentru a le sprijini activitățile și a rezista invaziei ruse.

Potrivit lui Cavoli, asistența materială și instruirea militarilor, care a fost oferită Ucrainei de peste 50 de state, a fost uriașă și decisivă pentru succesul armatei ucrainene.

,,De-a lungul iernii, coaliția noastră a permis forțelor armate ale Ucrainei să genereze capacitățile necesare pentru a apăra și recâștiga părți din teritoriul suveran al Ucrainei", a declarat generalul american.

În plus, el și-a exprimat încrederea în faptul că partea ucraineană va face o bună utilizare a asistenței internaționale oferite în domeniul apărării.

La 21 aprilie, la baza Ramstein din Germania a avut loc cea de-a 11-a reuniune a ''Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei''.

Lloyd Austin, secretarul american al apărării, a menționat că, pe parcursul a mai multor luni, statele partenere au furnizat Ucrainei peste 230 de tancuri, 1.550 de unități de vehicule blindate, precum și alte echipamente și muniții. Toată această asistență a fost furnizată pentru a sprijini mai mult de nouă noi brigăzi blindate.

De asemenea, el a împărtășit că în câteva săptămâni vor sosi în Germania mai multe tancuri M1 Abrams, pe care militarii ucraineni vor urma perioada de pregătire. Multe state membre ale ''Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei'' intensifică, de asemenea, furnizarea de noi sisteme de apărare antiaeriană și muniție pentru acestea, de care Ucraina are mare nevoie în acest moment.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel