Comandantul militar al Armatei Ucrainei a mers în prima linie împreună cu ministrul apărării : „Ucraina are un plan pentru 2024, care nu este dezvăluit public”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Comandantul-șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, împreună cu ministrul apărării Rustem Umerov / Sursa: Sîrskîi, Telegram
Comandantul-șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, împreună cu ministrul apărării Rustem Umerov / Sursa: Sîrskîi, Telegram

„Am analizat în detaliu situația actuală și am discutat pașii ulterioare necesari, mai ales protecția forțelor de drone”.

Armata Kievului își intensifică eforturile pentru a respinge forțele ruse, în timp ce invazia Moscovei intră în cel de-al treilea an.

Comandantul-șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi a vizitat, împreună cu ministrul apărării Rustem Umerov, comandamentele militare din apropierea frontului pentru a analiza câmpul de luptă și a consolida apărarea.

„Am analizat în detaliu situația actuală și am discutat pașii suplimentari necesari, mai ales protecția forțelor împotriva atacurilor cu drone și bombe aeriene, precum și întărirea anumitor zone ale frontului”, a anunțat Sîrskîi, pe Telegram, duminică, postând și poze cu el și Umerov la o întâlnire cu comandanții.

Comandantul-șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, împreună cu ministrul apărării Rustem Umerov / Sursa: Sîrskîi, Telegram

El a adăugat că „situația este complexă” și că „necesită monitorizare constantă.” Nu a precizat când a avut loc vizita.

Forțele ruse au capturat orașul Avdiivka, important din punct de vedere strategic, din estul Ucrainei, după o operațiune de luni de zile, și presează alte câteva zone de-a lungul liniei frontului. Din păcate pentru forțele ucrainene, lipsa muniției se cunoaște: Forțele Armate s-au retras din satul Lastocikine pentru a evita blocarea rutelor logice și pentru a păstra personalul, scrie publicația ucraineană NV.

 

Umerov: Ucraina are un plan pentru 2024, care nu este dezvăluit public

 

Prezent la Forumul organizat duminică de Președinția ucraineană ”Ucraina. Anul 2024” Ministrul Apărării Rustem Umerov a asigurat că decidenții și planificatorii militari au soluții de ieșire din impas. 

Umerov a declarat că Ucraina are un plan militar pentru 2024, care nu este dezvăluit public. Potrivit acestuia, planul este puternic și va aduce rezultate în 2024, relatează media ucraineană.

El a subliniat că Ministerul Apărării coordonează în prezent lucrările de construcție a fortificațiilor. Ministrul a remarcat că până acum a fost posibilă dotarea a mai mult de câteva mii de fortărețe și posturi de tragere.

„Ne vom continua munca, vom lucra pe aceste piste. Toată lumea spune că acțiunile noastre vorbesc cel mai bine despre rezultatele noastre. Facem tot posibilul și imposibilul pentru a face o străpungere”, a adăugat Umerov.

 

Ucraina a anunțat că și-a triplat producția de arme anul trecut

 

Dacă perspectivele ce țin de livrările de armament occidental rămân sub semnul întrebării, altfel stă situația în privința producției interne de tehnică militară. 

Ministrul industriei strategice, Oleksandr Kamișhin, a anunțat duminică la Kiev că Ucraina și-a triplat producția de arme anul trecut și că 500 de companii lucrează acum în sectorul de apărare al țării.

El a explicat că această cifră include 100 de companii de stat și 400 de companii private și că Ucraina intenționează să „crească semnificativ producția de muniție” în acest an.

Ministrul ucrainean al conținutului digital, Mîkhailo Fedorov, a declarat că 90% din dronele folosite pe câmpul de luptă împotriva forțelor ruse au fost fabricate în Ucraina.

Ministrul Apărării Umerov a spus că, din păcate, aproximativ 50% din armele occidentale nu ajung la timp.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel