Comandantul forțelor terestre ucrainene: Rușii din Bakhmut își folosesc toate forțele, lupte în curs de desfășurare din trei părți ale orașului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene și comandantul Grupului Est al Forțelor Armate ale Ucrainei. Sursa Foto: Facebook Сухопутні війська ЗС України.
Generalul Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene și comandantul Grupului Est al Forțelor Armate ale Ucrainei. Sursa Foto: Facebook Сухопутні війська ЗС України.

Forțele ruse de ocupaţie luptă în aceste zile la Bakhmut cu toate forțele și încearcă să înconjoare complet orașul, precizează Military Media Center, citându-l pe generalul Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene și comandantul Grupului Est al Forțelor Armate ale Ucrainei.

,,Inamicul desfășoară acțiuni ofensive de-a lungul aproape întregii linii de front din est, încercând să străpungă apărarea trupelor noastre și să avanseze în profunzimea formațiunilor lor de luptă. Cele mai intense bătălii continuă în apropiere de Kreminna, Torske, Bilohorivka și Spirne'', a precizat generalul ucrainean Oleksandr Sirski.

,,Cu toate acestea, Bakhmut este în continuare epicentrul ostilităților. Bătăliile pentru oraș continuă. Inamicul și-a desfășurat toate forțele și încearcă să străpungă apărarea pe mai multe fronturi și să înconjoare complet orașul", a relatat comandantul Forțelor Terestre Ucrainene.

Sirski a raportat că luptele continuă în nordul, estul și sudul oraşului Bakhmut, iar forțele ruse de ocupaţie suferă pierderi uriașe și se retrag, fără a înregistra un real succes pe front. De asemenea, unitățile armate ucrainene au succes parțial în unele zone ale frontului din Bakhmut.

Statului Major General al Forţelor Armate Ucrainene: Rușii încearcă să rupă frontul la Kupiansk și Leman 

Rușii nu pot străpunge apărarea Ucrainei pe fronturile Kupiansk și Lyman - raport al Statului Major General, de la ora 18:00 din 17 martie.

Forțele Aeriene Ucrainene au efectuat șase lovituri asupra unor efective și echipamente militare rusești. Pe parcursul zilei de ieri, forțele ruse au efectuat 19 atacuri aeriene, dar au şi desfășurat sisteme de rachete cu lansare multiplă pentru a lansat 26 de lovituri asupra liniei frontului.

Pe fronturile Kupiansk și Lyman, forțele rusești au încercat fără succes să străpungă apărarea trupelor ucrainene. O serie de așezări de-a lungul liniei de contact au fost atacate cu ajutorul artileriei.

În orașul Svatove, din regiunea Luhansk, într-una dintre clădirile situate în partea de est a orașului, există un nou spital improvizat al armatei ruse. În prezent, acolo se află aproximativ 30 de soldați ruși grav răniți, care au fost aduși acolo în ultimele două zile.

În general, se înregistrează o creștere a numărului de soldați ruși grav răniți, iar zborurile de evacuare către teritoriul Federației Ruse au crescut de la două la trei pe săptămână.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel