Comandantul Comandamentului NATO pentru Operații Speciale, vizită în România. Discuții cu ministrul Nicolae Ciucă și generalul Daniel Petrescu

NATO Special Operations Headquarters - NSHQ Facebook
NATO Special Operations Headquarters - NSHQ Facebook

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit în cursul zilei de ieri, la sediul MApN, cu generalul-locotenent Eric P. Wendt, comandantul Comandamentului NATO pentru Operații Speciale.

Agenda discuţiilor a inclus subiecte de actualitate ale Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe eforturile aliate în contextul crizei sanitare COVID 19, cei trei oficiali trecând în revistă principalele misiuni desfășurate.

Ministrul Nicolae Ciucă şi-a exprimat aprecierea pentru sprijinul substanțial acordat de către Comandamentului NATO pentru Operații Speciale militarilor români care acţioneză în cadrul misiunii Resolute Support din Afganistan. „Pentru România, misiunea din Afganistan rămâne esențială, analizăm permanent cu partenerii noștri evoluțiile de securitate din regiune, pentru ca procesul de stabilizare a Afganistanului să continue”, a declarat ministrul apărării naționale, potrivit MApN.

În acest context, ministrul apărării naționale a apreciat că nivelul de cooperare între Comandament și forțele române pentru operații speciale este unul foarte bun, atât pe timpul exerciţiilor, cât și în cadrul misiunilor din teatrele de operaţii.

La rândul său, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-a prezentat oficialului american aspecte privind procesul de dezvoltare a structurilor de forțe pentru operații speciale din Armata României, stadiul realizării infrastructurii necesare pentru generarea/regenerarea forței, misiunile forțelor românești pentru operații speciale, precum și progresul realizat în implementarea obiectivelor pentru modernizarea acestor structuri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel