Comandanții ruși renunță treptat la Bahmut și vor doar să împiedice o contraofensivă / Putin pregătește un război prelungit și caută încă 400.000 de recruți

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Forțele terestre ale Armatei ucrainene
Foto: Forțele terestre ale Armatei ucrainene

În pofida unor noi acțiuni ofensive desfășurate la Bahmut, fiind obținute chiar și câteva câștiguri teritoriale în împrejurimile orașului, potrivit unor analiști, asaltul ofensivei ruse în zonă a slăbit în ultimele zile.

Armata ucraineană raportează că Federația Rusă își concentrează principalele eforturi ofensive în cinci direcții. Astfel, în ultima zi, soldații ucraineni au respins 59 de atacuri rusești în direcțiile Lîman, Bahmut, Avdiivka, Marinka și Șahtar, se arată în informarea Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În direcția Bahmut, inamicul își continuă asaltul asupra orașului, precum și în zonele Orikhovo-Vasilivka, Bohdanivka, Ivanovsky și Stupochky din regiunea Donețk.

Bloomberg notează că Moscova a abandonat planurile pentru ofensiva în Ucraina în această primăvară și se va concentra pe descurajarea unei contraofensive ucrainene.

De altfel, chiar și Dmitri Medvedev, a declarat că Statul Major al Rusiei este la curent cu pregătirile Kievului pentru acțiunile ofensive și ia în considerare decizii și răspunsuri pentru a se pregăti pentru ofensiva Ucrainei.

Analiza Ministerului britanic al Apărării arată că Rusia revine treptat ”la un plan operațional mai defensiv după rezultatele neconcludente ale încercărilor Rusiei de a conduce o ofensivă generală din ianuarie 2023”. Potrivit informațiilor britanice, starea de spirit din rândul decidenților ruși s-a înrăutățit din cauza relațiilor tensionate dintre Ministerul rus al Apărării și Grupul Wagner, care furnizează trupe în acest sector”.

 

Rusia caută încă 400.000 de recruți

Foto: Recruți ruși / gur.gov.ua

Potrivit Bloomberg, toți cei 300.000 de recruți ruși mobilizați în toamna lui 2022 se află în prezent pe câmpul de luptă ucrainean, dar, în ciuda acestui fapt, rușii nu au reușit să captureze niciun oraș mare în aceste luni, fiind nevoiți chiar să se retragă din Herson.

Pentru a evita o mobilizare nepopulară, Putin pregătește o campanie de recrutare care ar trebui să adune până la 400 de mii de noi militari, acțiune care arată că Rusia este hotărâtă să ducă un război prelungit.

Autoritățile regionale ar fi primit deja cote de recrutare și emit somații potențialilor voluntari să se prezinte la comisiile de recrutare, unde sunt invitați să se înscrie pentru un serviciu care poate dura câțiva ani. În același timp, aceștia se concentrează în primul rând pe „veteranii și locuitorii din mediul rural”.

„Unii oficiali spun că obiectivul de 400.000 de soldați recrutați în acest an este probabil nerealist. Acesta este aproximativ egal cu numărul total de soldați profesioniști pe care i-a avut Rusia înainte de începerea invaziei pe 24 februarie 2022”, mai scrie Bloomberg.

În schimb, Ucraina este probabil să pregătească o contraofensivă la scară largă în următoarele luni, cu personal militar antrenat în Europa și Statele Unite și folosind tancuri, vehicule blindate și alte arme nou livrate de Occident.

Potrivit oficialilor americani, Kievul ar putea încerca să străpungă liniile rusești și să întrerupă legătura terestră a peninsulei Crimeea ocupată cu Rusia continentală de-a lungul Mării Azov.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel