Comandanţii din armata Republicii Moldova, curs de formare cu instructori militari britanici

S.I. Catalin |
Data publicării:

La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca s-a încheiat Cursul pentru comandanţi inferiori, organizat în perioada 8 octombrie-1 noiembrie 2018, de către Academia Militară a Forțelor Armate (AMFA) „Alexandru cel Bun”.

Potrivit rectorului AMFA, colonel Sergiu Plop, în acest an, la cursul respectiv au participat comandanţi de pluton din toate garnizoanele Armatei Naţionale. Aceștia au fost pregătiţi de o echipă de instructori militari ai Armatei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (BMATT), potrivit Radio Chişinău.

Instruirea a cuprins şedinţe teoretice şi practice cu privire la organizarea activităţii de comandant de subunităţi, precum şi un exerciţiu tactic în teren.

Prezent la ceremonia de absolvire, locţiitorul comandantului Armatei Naţionale, colonel Eduard Ohladciuc,  mulţumit grupului de instructori britanici pentru contribuţia la planificarea şi desfăşurarea cursului respectiv, menţionând că prin astfel de activităţi, militarii moldoveni au posibilitatea să înveţe de la colegii din Marea Britanie cele mai bune practici în domeniu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel