Comandanţii din armata Republicii Moldova, curs de formare cu instructori militari britanici

S.I. Catalin / 04 noi 2018 / 09:56

La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca s-a încheiat Cursul pentru comandanţi inferiori, organizat în perioada 8 octombrie-1 noiembrie 2018, de către Academia Militară a Forțelor Armate (AMFA) „Alexandru cel Bun”.

Potrivit rectorului AMFA, colonel Sergiu Plop, în acest an, la cursul respectiv au participat comandanţi de pluton din toate garnizoanele Armatei Naţionale. Aceștia au fost pregătiţi de o echipă de instructori militari ai Armatei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (BMATT), potrivit Radio Chişinău.

Instruirea a cuprins şedinţe teoretice şi practice cu privire la organizarea activităţii de comandant de subunităţi, precum şi un exerciţiu tactic în teren.

Prezent la ceremonia de absolvire, locţiitorul comandantului Armatei Naţionale, colonel Eduard Ohladciuc,  mulţumit grupului de instructori britanici pentru contribuţia la planificarea şi desfăşurarea cursului respectiv, menţionând că prin astfel de activităţi, militarii moldoveni au posibilitatea să înveţe de la colegii din Marea Britanie cele mai bune practici în domeniu.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy