Semn de bunăvoință din partea ”sultanului” Erdogan: Comandanții de la Azovstal se întorc acasă cu Zelenski

PREȘEDINTELE VOLODIMIR ZELENSKI, ȘEFUL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE IHOR KLYMENKO, PREȘEDINTELE OP ANDRII YERMAK ȘI APĂRĂTORII „AZOVSTAL” PE 8 IULIE, FOTO: OFICIUL PREȘEDINTELUI
PREȘEDINTELE VOLODIMIR ZELENSKI, ȘEFUL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE IHOR KLYMENKO, PREȘEDINTELE OP ANDRII YERMAK ȘI APĂRĂTORII „AZOVSTAL” PE 8 IULIE, FOTO: OFICIUL PREȘEDINTELUI

Inițial, ofițerii din Regimentul Azov trebuiau să rămână în Turcia până la sfârșitul războiului, dar Zelenski a reuști să-l convingă pe Erdogan să accepte plecarea acestora în Ucraina.

Cinci comandanți de la „Azovstal” , care au fost eliberați din captivitatea rusă în septembrie 2022 și se aflau în Turcia. 

Conform termenilor schimbului cu Federația Rusă, comandantul „Azov” Denis „Redis” Prokopenko, comandantul adjunct al „Azov” Sviatoslav „Kalyna” Palamar, ofițerul superior al „Azov” Oleg Khomenko; comandantul brigăzii a 36-a de pușcași marini, Serhii „Volyn” Volinski, și comandantul brigăzii a 12-a a Gărzii Naționale, Denis Shlega, urmau să rămână în Turcia, sub protecția personală a președintelui Recep Tayyip Erdogan.

„Ne întoarcem acasă din Turcia și ne aducem eroii acasă”, a raportat de serviciul de presă al președintelui Zelenski.

Președintele ucrainean a subliniat că soldații ucraineni Denis Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynskyi, Oleg Khomenko, Denys Shlega vor fi în sfârșit alături de familiile lor.

Apărătorii „Azovstalului” au reținut trupele ruse timp de aproximativ două luni, distragând atenția forțelor inamice și împiedicându-le să se deplaseze în alte direcții.

La 16 mai 2022, comandanții unităților staționate la Azovstal au primit un ordin de la comandamentul superior de a se preda.

Aproximativ 1.700 de apărători au fost evacuați din Azovstal.

La 21 septembrie 2022, au fost eliberați din captivitatea rusă 215 apărători de la Azovstal, ca parte a unui schimb de prizonieri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel