Comandamentul Flotei conduce de azi secvențele Sea Shield 21. La exerciții vor participa și F-16 și MiG-21 LanceR ale ROAF

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Flotei conduce începând de astăzi, 22 martie, secvențele Exercițiului multinațional „Sea Shield 21”, planificate pe mare, în teren și în aer.

Potrivit Forțelor Navale Române, un crucișător, un distrugător, fregate, corvete, dragoare și vânătoare de mine, nave purtătoare de rachete, o navă de patrulare și remorchere maritime își vor uni eforturile, pentru a desfășura activitățile pe mare ale exercițiului, iar lupta împotriva amenințărilor aeriene va fi asigurată de aeronave F-16 „Fighting Falcon”, MiG 21 „Lancer” și elicoptere IAR-330 ale forțelor aeriene și navale române, împreună cu avioane de vânătoare „Eurofighter Typhoon” din Spania și aeronave de cercetare aeriană din Statele Unite ale Americii și Turcia.

Totodată, sâmbătă, 20 martie, Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, și Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, au efectuat o vizită de lucru, la poligonul de la Capu Midia, unde rachetistii navali români si polonezi se pregatesc pentru secventele exercițiului „Sea Shield 21” de luptă împotriva navelor inamice cu rachete sol-navă.

Peste 2.400 de militari din opt state, 18 nave de luptă și 10 aparate de zbor, participă, în perioada 19-29 martie, la ,,Sea Shield 21”, cel mai mare și mai complex exercițiu multinațional NATO organizat de Forțele Navale Române, în anul 2021, în zona Mării Negre. Activitățile de instrucție sunt conduse de Comandamentul Flotei, iar forțele participante sunt din Bulgaria, Grecia, Olanda, Polonia, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia. Comandamentul Maritim Aliat al NATO participă cu gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care face parte și fregata „Regina Maria”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel