Comandamentul de război al trupelor mareșalului Khalifa Haftar, bombardat de avioane ale Guvernului Acordului Național

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele Guvernului Acordului Național (GNA) din Libia au lovit sâmbătă centrul operațional al comandamentului de război al forțelor conduse de mareșalul Khalifa Haftar, transmite agenția Anadolu.

Forțele GNA au lovit centrul de operații al forțelor Haftar din estul Al Washaka din zona de coastă a orașului Sirte, a declarat comandantul operațiunii operațiunii Burkan Al-Ghadab.

Purtătorul de cuvânt al operațiunii GNA, Mustafa al-Majei, a declarat agenției de presă că bombardamentul a fost lansat împotriva forțelor loiale mareșalului Haftar ca răspuns la un atac al Emiratelor Arabe Unite în provincia de nord-vest Misrata. El a mai spus că forțele GNA au făcut progrese în Operațiunea Peace Storm, în curs de desfășurare din jurul orașului Tripoli.

Joi, GNA a lansat Operațiunea Peace Storm ca răspuns la atacurile desfășurate de forțele Haftar asupra orașului Tripoli. De la eliminarea lui Muammar Gaddafi în 2011, în Libia au apărut forțe de putere: mareșalul Khalifa Haftar din estul Libiei, susținut de Egipt și Emiratele Arabe Unite și GNA de la Tripoli, care se bucură de recunoașterea ONU și internațională.

Guvernul legitim al Libiei a fost atacat de forțele Haftar încă din aprilie 2019 și peste 1.000 de persoane au fost ucise.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel