Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu”. Fifor: O promisiune îndeplinită

Foto Facebook / Mihai Fifor
Foto Facebook / Mihai Fifor

Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme STRABAG S.R.L. (lider) &  LEVIATAN DESIGN S.R.L. au semnat pe 1 august, la sediul Direcției Domenii și Infrastructuri a M.Ap.N., contractul de execuție a lucrărilor de infrastructură necesare funcționării Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu”, din municipiul Craiova, județul Dolj, anunță MApN.

Asocierea de firme a fost desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intermediul platformei SICAP în perioada martie 2018 – iulie 2018. Valoarea contractului este de 116.441.500 lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare este de 45 de luni de la emiterea ordinului de execuție a lucrărilor, din care trei luni pentru proiectare și 42 de luni pentru execuție. Lucrările vor fi coordonate de Centrul de Domenii și Infrastructuri nr. 2 Craiova, din cadrul Direcției Domenii și Infrastructuri, conform MApN.

Obiectivul general al contractului este asigurarea unei infrastructuri moderne pentru funcționarea CNM „Tudor Vladimirescu", și include ridicarea de construcții noi cu destinații specifice: pavilion multifuncțional, spații de cazare, bloc alimentar, sală de sport, infirmerie, centrală termică, remize auto, la care se adaugă alei, platforme, amenajări exterioare peisagistice, rețele exterioare de utilități etc.

Liceul militar din Craiova a fost inaugurat, în prezenţa Regelui Carol I, în anul 1885, evacuat apoi la Iaşi în timpul Primului Război Mondial și relocat în Craiova în anul 1918. De-a lungul timpului, unitatea de învățământ a fost desființată în anul 1948, reînființată 30 de ani mai târziu și închisă din nou în 1998.

Școala militară a avut dascăli de prestigiu, printre care s-au numărat Luca Preda, George Pascu şi V. Mihăilescu, decorat cu ordinul „Mihai Viteazul". În istoria sa, unitatea de învățământ a fost vizitată de Regele Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Călinescu și generalul Constantin Pantazi, fost ministru de război.

În anul 2016, Colegiul Național Militar "Tudor Vladimirescu", structură subordonată Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, și-a redeschis porțile din nou, după o pauză de 18 ani, în cazarma Batalionului Instrucție Comunicații și Informatică "Frații Buzești" din Craiova.

Fifor, mesaj

"Un pas înainte pentru Colegiul Național Militar "Tudor Vladimirescu", din Craiova, o nouă promisiune îndeplinită", a scris ministrul Fifor pe Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel